La 7a campanya d'identificació i esterilització d'animals de companyia ja està en marxa

Dimecres, 14 de febrer de 2018 a les 07:05

FAADA organitza enguany la 7a Campanya d'esterilització i/o identificació d'animals de companyia que porta per títol “Sóc responsable 2018”.

La Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) amb aquesta campanya pretén informar a la ciutadania de l’obligació legal de tenir identificats els seus animals i registrats al cens municipal. 

També vol conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals.  Si es controla la natalitat s’eviten problemes de salut i comportament de l’animal i, alhora, es contribueix a evitar la superpoblació que provoca l’abandonament i estalviar en els costos derivats de la seva recollida i acollida als centres corresponents.

Aquesta campanya va vinculada amb preus promocionals dels serveis i productes veterinaris, pel que és una bona ocasió per tenir els animals de companyia dins la legalitat i en bones condicions psico-sanitàries.

Els propietaris d'animals s'han d'inscriure al web www.socresponsable.org  i així accedir a la identificació i esterilització dels seus animals de companyia als preus màxims establerts per la Fundació. Com a novetat d’aquest any, també s’han inclòs descomptes en serveis d'educadors canins, ja que els problemes de comportament són una de les causes més habituals d’abandonament. Cal tenir en compte que els veterinaris són lliures d'aplicar les tarifes que creguin més convenients dins d'aquests límits.

En la passada edició, l’organització va esterilitzar 8.439 animals i en va identificar 5.564 amb la col·laboració de 286 centres veterinaris. Segons les seves dades, també es va evitar el naixement de 50.634 gats/gossos.

Tenint en compte que el 25% dels gats/gossos es perdran o abandonaran algun cop a la seva vida, i que el cost mitjà de manteniment en un centre és de 5€ diaris, es parla d’un estalvi per les arques municipals i protectores d’uns 63.292,50€ diaris.

La campanya estarà en vigor del 5 de febrer al 5 de maig de 2018 i s’espera repetir l'èxit de l’any passat com a mínim.

Darrera actualització: 13.02.2018 | 13:33