La ràdio de Cànoves continua ben viva

Dimecres, 3 d'abril de 2019 a les 06:00

Els alumnes dels diferents cicles de sisè curs de l’escola l’Estelada mantenen ben activa la ràdio de l’escola.

No es tracta d’una emissora de ràdio que emeti informació a l’aire com es pot entendre en un principi, sinó que es tracta més aviat d’un sistema de megafonia intern que gestionen els mateixos alumnes dins el programa “Ràdio a l’escola” que segueix funcionant en aquest i d’altres centres educatius de la comarca.

Ja fa gairebé una dècada de funcionament d’aquest projecte, pioner en el seu dia, i els resultats obtinguts són molt positius. D’aquí la seva permanència.  Es disposa d’un equipament bàsic que va cedir el Departament d’Educació en el seu dia, que permet als alumnes desenvolupar les seves qualitats comunicatives i, alhora, es formen en el funcionament bàsic d’una emissora de ràdio. 

Les emissions es fan a diari i els alumnes de sisè s’organitzen en grups de quatre  mitja hora abans de l’inici de l’horari escolar per preparar-se la matèria informativa.  Treballar en petits grups permet utilitzar els aparells individualment  i alhora, permet una millor dinàmica de treball.

El contingut de la programació s’enriqueix  a mesura que els voluntaris van agafant desimboltura i familiarització amb els aparells i, al mateix temps, van perdent la timidesa del principi.  Un bon dia inicial, que es desitja cada matí, dona pas al contingut informatiu que s’integra de les activitats diàries de l’agenda escolar,  dels aniversaris del dia, també de la informació meteorològica, etc.  La programació també s’enriqueix amb l’aportació de treballs puntuals que fan els altres cursos com cantar cançons que s’han après, entre d’altres. Aquesta informació la combinen amb entrades musicals que amaneixen el programa matinal.  L’anglès és un dels idiomes que també s’utilitza en les comunicacions.

Actualment, s’està estudiant la forma d’extrapolar aquesta activitat a través dels ordinadors i oferir d’aquesta manera, la informació a la carta, és a dir, tothom podrà rebre aquesta informació en el moment del dia que més convingui.

Darrera actualització: 02.04.2019 | 14:14