Turisme

Un municipi, dos pobles i moltes experiències per viure… T’ho perdràs?

Cànoves i Samalús és un municipi situat a la falda del Parc Natural del Montseny, que us captivarà pel seu fascinant mosaic de paisatges. Passegeu per camins i corriols, on topareu amb desenes de masies disperses, en les quals s’ha mantingut l’essència del passat i els ritmes de la vida de pagès. Deixeu-vos portar per l’encant dels seus espais naturals, com els paisatges suaus i lluminosos de la plana vallesana o els boscos majestuosos i centenaris situats al cor de la muntanya, tot fent camí cap al Castanyer de Can Cuch o els cims que coronen el municipi, Roca Centella (1.001 m), el Sui (1.319 m) i la Serra de Palestrins.Gaudiu de l’important patrimoni històric i cultural dels nostres pobles.

En un viatge a través del temps us traslladareu fins a l’època dels ibers i dels romans per descobrir la ciutat perduda de Lauro, i coneixereu de més a prop el món medieval gràcies a les petites esglésies romàniques de Sant Muç i de Sant Andreu, o el castell de Cànoves.
Arrodoniu la jornada provant la cuina tradicional del Montseny, amb plats elaborats a foc lent, amb productes de temporada cultivats a les hortes locals, i fugiu del brogit i de l’estrès quotidià fent nit en algun dels hotels amb encant i cases de turisme rural del municipi.
 

Cànoves i Samalús, un plaer pels cinc sentits!

 

 

Col·laboració:
Elisenda Barber Pou


 

No us podeu perdre...

Cànoves i Samalús gaudeix d'un clima mediterrani temperat per la proximitat de les muntanyes prelitorals (Montseny), amb temperatures suaus. Està condicionat per la disposició del relleu: En ser una plana envoltada de muntanyes afavoreix el fenomen de la inversió tèrmica. Hi ha unes precipitacions anuals amb destacades variacions entre un any i un altre i està afectada per les rigoroses sequeres estiuenques, pròpies de la zona mediterrània.

La bonança del clima de Cànoves i Samalús permet gaudir al turista fer diverses activitats en plena natura.  El principal moviment turístic es registra els caps de setmana al llarg de l'any.  Pels senderistes, ciclistes o cavallistes podeu recórrer rutes com la que va de Vallforners al Suí, la de Roca-sentella a Tagamanent o la que surt del roc Fiter passa per  l'embassament de Vallforners  i acaba al veïnat de Sant Salvador de Terrades, des d'on podreu admirar una panoràmica de tot el Vallès i fins i tot veure la silueta de Mallorca en dies clars.   

Les celebracions més populars del municipi són la Mostra del Carboneig, biennal, on es ret homenatge als carboners, i la Fira de Sant Ponç on es mostren tota mena d’herbes remeieres i productes artesanals i locals, com mel, fruita confitada, formatges o embotits.

Cànoves i Samalús és un poble integrat al Parc Natural del Montseny i el converteix en un punt d’accés important al Parc Natural del Montseny , un bast espai per fer-hi diferents tipus d'excursions.  En la vostra visita no us podeu perdre de visitar les esglésies parroquials de Sant Andreu i Sant Muç, la capella de Sant Salvador de Terrades, el santuari de la Mare de Déu de la Salut... Més enllà del patrimoni eclesiàstic no us podeu perdre de seguir la ruta ibèrica per la ciutat de Lauro o la ruta per les masies i cases senyorials del municipi, entrar a la soca del Castanyer Gros de la Baga d'en Cuch, trepitjar  el castell de Cànoves, entrar als forns ibèrics, entre d’altres opcions igualment interessant que ofereix el municipi.

 

 

Darrera actualització: 02.02.2017 | 09:54