Ara toca cuidar la riera de Vallforners

Dilluns, 13 de de desembre de 2021 a les 08:00

Avui comencen els treballs de gestió forestal per millorar l’estat de conservació de la riera de Vallforners en el marc del LIFE Alnus.

Al llarg del mes de desembre començaran els treballs de gestió forestal a la riera de Vallforners, a l’alçada del nucli urbà de Cànoves, en el marc de les actuacions del projecte LIFE Alnus.

Els treballs consistiran en una aclarida selectiva per potenciar el creixement de les espècies autòctones de ribera,  com ara els verns i els freixes. Es realitzarà una tala d’alguns peus d’espècies exòtiques i/o de baix interès ecològic, bàsicament acàcies, troanes i plàtans. La durada prevista dels treballs serà de dues setmanes i aconseguiran l’increment de la qualitat ecològica i la millora de la resposta de l’espai fluvial davant avingudes.

LIFE Alnus és un projecte de la Unió Europea del programa LIFE Nature & Biodiversity, que desenvolupa una estratègia de conservació de les vernedes mediterrànies que permeti invertir la regressió i la degradació d’aquest hàbitat de ribera. Actualment el projecte s’està executant de manera simultània en tres conques fluvials catalanes (Segre, Ter i Besòs).

En el projecte col·laboren els propietaris forestals de les zones d’actuació i l’Ajuntament de Cànoves i Samalús, conjuntament amb els socis del LIFE Alnus involucrats en les accions de la conca del Besòs: el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, l’Agència de Catalana de l’Aigua, el Consorci Besòs-Tordera i l’Ajuntament de Granollers.

 

Darrera actualització: 09.12.2021 | 12:48