El Govern local consolida el servei de reciclatge d’oli

Dimecres, 21 d'abril de 2021 a les 14:21

El Govern local vol consolidar el servei de recollida i reciclatge dels olis vegetals utilitzats a les cuines de les llars per tal de millorar els serveis als seus vilatans i, alhora, seguir fomentant el concepte de reciclatge en la ciutadania.

Per aquest motiu, el Govern local ha convingut regularitzar aquest servei mitjançant un conveni amb la societat Consultora  Central  de  Subministraments  i  Serveis  Generals  de Catalunya, SL, que és l’encarregada de recollir i reciclar aquests olis i que els converteix en gasoil d’origen vegetal, és a dir, en combustible ecològic (biodièsel).

L’Ajuntament té instal·lats quatre contenidors per a la recollida selectiva d’aquests olis.  Aquests se situen a l’Avinguda El Mirador del Montseny, a l’Avinguda Ca l’Esmandia, a l’Avinguda Can Volart i al carrer de l’Ajuntament.

Cada contenidor és etiquetat amb la referència de la seva procedència per tal que, una vegada a la planta, és pugui comptabilitzar el volum de residu emmagatzemat i carregar les dades en la plana de control i seguiment que l’empresa posa a disposició dels seus clients com a mesura de transparència i control del seu servei.  Els contenidors es recullen un cop al mes.

Aquest canvi de contenidor es realitza per raons de seguretat i higiene, així com per evitar qualsevol manipulació o transvasament del contingut dels contenidors, pel que es minimitza la manipulació del residu a la via pública.

El Govern local fa un pagament anual de 800 euros per tal de mantenir aquest servei de recollida i manteniment dels 4 contenidors existents, és a dir, 200 euros/any per contenidor.

 

Darrera actualització: 21.04.2021 | 14:21