Aplec de Sant Salvador de Terrades

"Tothom pujava a l'ermita a menjar i després feien la missa, dança, ball de tarda i també de nit amb orquestra en viu de 28 flabiols i un bombo..." FBM

Aplec popular que se celebra cada primer cap de setmana d'agost.  En aquest esdeveniment hi tenen lloc diversos actes tals com oficis religiosos, sardanes, ball amb música en viu i el popular sopar de germanor entre d'altres activitats que van variant al llarg dels programes d'actes de cada any.  Darrerament el Ball de Bastons és una de les activitats que va arrelant.  Hi ha gent que aprofita per quedar-s'hi a dormir fent vívac.

Històricament, l'origen d'aquest Aplec neix a propòsit de la inauguració de la capella un 6 d'agost de 1934, dia on es va celebrar amb actes religiosos i ball de Festa Major.  La celebració d'aquest aplec es va interrompre l'any 1936 quan van cremar la capella.  Després de la Guerra Civil Espanyola, es va recuperar aquesta celebració que es va traslladar al primer cap de setmana més proper, perquè la gent pogués assistir-hi, ja que aleshores no es podia fer festa entre setmana. Anys més tard només se celebrava aquest esdeveniment només el diumenge.

Va ser gràcies a l'Associació El Suí de Festes i Tradicions que l'any 1988 es recuperava aquesta festa Major de muntanya amb tota la seva esplendor amb jocs per la mainada, sopar de germanor i ball  i pel diumenge donaven lloc a la missa honorífica.

 

Font:
Associació de Veïns El Suí de Festes i Tradicions
Gran Enciclopèdia Catalana
Memòria històrica: Fina Boix i Montasell (Can Nari)

Ermita de Sant Salvador de Terrades - 08445 Cànoves i Samalús - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 12.04.2021 | 09:22