22è Cap de setmana ibèric

Diumenge, 2 d'octubre de 2022 de 10.30 h a 13.00 h

«m´lduns´or. Un terrisser que fa envasos pel vi de Lauro». Visita teatralitzada i itinerari guiat a les excavacions arqueològiques a la ciutat ibèrica de Lauro (Puig del Castell de Samalús, Cànoves i Samalús).

Les excavacions al Puig del Castell, han tret a la llum unes ceràmiques que porten marcat un nom escrit en ibèric: m´lduns´or. Qui era aquest personatge? Quina relació tenia amb la producció del vi de Lauro? Acompanyats pel mateix m´lduns´or i la seva ajudant coneixerem amb detall el poblat ibèric del Puig del Castell i descobrirem quin paper hi van jugar en la producció d’aquest preuat vi que s’exportava a Roma o Cartago, entre d’altres indrets de l’Imperi romà.

El director de les excavacions també farà una visita guiada a les restes arqueològiques, per mostrar les troballes de les campanyes de recerca més recents. En aquesta visita ens explicarà l’aportació que les restes epigràfiques, tant ibèriques com llatines, fan per ajudar a construir la història d’aquest particular jaciment.

En acabar les visites, i retornats al punt de sortida, gaudirem d’un tast de menjar i beguda inspirat en la cuina i els productes d’època ibèrica.

- Durada: aproximadament 2h30.Punt d’inici de l’itinerari al Centre Cívic Xavier Flaquer (Antiga Escola de Samalús).
- Cal portar calçat còmode per caminar i aigua.

 

L’enigma de la llengua ibèrica

Els ibers van ser els primer pobladors de la península que van utilitzar l’escriptura. Milers d’anys després, els signes gràfics d’aquest poble continuen sent un gran enigma, els podem llegir però no sabem què signifiquen les seves paraules! Aquest cap de setmana trobareu moltes activitats per conèixer la fascinant escriptura dels ibers.

És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, tasts de menjar i beguda ibèrica...

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per redescobrir el nostre passat, passejar per enclavaments espectaculars i meravellar-vos davant de troballes úniques, tot plegat de la mà d’alguns dels millors arqueòlegs del país!

Els jaciments de la Ruta dels Ibers estaran de festa arreu del territori.

Podeu consultar el programa d’activitats al web www.rutadelsibers.cat

El Cap de Setmana Ibèric està organitzat per la Ruta dels Ibers, projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya que vol descobrir-vos la civilització més important de l’Occident de la Mediterrània, els ibers!
Si voleu compartir experiències, el Cap de Setmana Ibèric arriba més social que mai. A través del hashtag #csi_ibers, podreu seguir la programació i compartir vivències.

Quin cost té:

Gratruït

Darrera actualització: 20.09.2022 | 14:13