10a edició del Trail Vallforners

Divendres, 5 d'abril de 2024 a les 00:00

Enguany es torna a celebrar el Trail de Vallforners i aquesta arriba ja en la seva 10a edició.  

Una dècada de constant esforç per mantenir aquest esdeveniment, ja que no només es fa difícil d’organitzar pels pocs recursos de què disposa un poble petit com Cànoves, sinó també perquè aquesta cursa de muntanya transcorre pel Parc Natural del Montseny  i l’Organització ha de gestionar directament amb els nombrosos propietaris de la zona el permís de pas per la seva propietat i això no és tasca fàcil.  Però amb il·lusió i perseverança, a més de l’ajuda dels nombrós personal voluntari amb què compta l’Organització, aquest esdeveniment es manté ben viu.

Aquest any la data de la cursa es fixa pel proper 14 d'abril i compte amb 3 recorreguts: El recorregut curt de 14 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 1.450 metres, aproximadament, el recorregut llarg, d’alta exigència en el seu recorregut de 30 quilòmetres i amb un desnivell acumulat de 2.100 metres aproximadament i el recorregut per a caminaires de 13 quilòmetres i amb un desnivell acumulat de 550 metres aproximadament i que s’obre a tothom que hi vulgui participar.

Les 3 curses s’iniciaran a primera hora del matí, entre les 8 i ¾ de 9, des de la pista poliesportiva de Cànoves.  Compte també amb l’entrega de trofeus per les primeres, segones i terceres posicions tan en categoria masculina com femenina, així com també es reserva un premi especial pel club que tingui més participants.  El lliurament dels trofeus s’iniciarà a les 10,30 hores. Els participants disposaran d’avituallaments al llarg del recorregut i podran disposar d’un entrepà de botifarra i beguda a l’arribada.  A més, gràcies a les empreses col·laboradores, també gaudiran de diversos regals.

La Trail Vallforners va néixer el 2012 a propòsit de la sol·licitud de l’Ajuntament que va fer a l’entitat Club BTT Tribikeforners, perquè organitzés alguna cosa per la Festa Major de Sant Muç d'aquell any.  L’entitat va pensar organitzar una cursa de running per l’entorn natural del poble. Es va portar a terme una primera edició de manera molt casolana i aleshores només hi havia un recorregut de 13 quilòmetres.  Com que l’activitat va tenir molt bona acollida, van repetir l’esdeveniment fins que el 2014 desapareixia aquesta entitat i agafava el relleu Triescicling Associació Esportiva que, més endavant, canviava el seu nom per l’actual: Associació Esportiva Vallforners. 

Aquesta entitat s’ha mantingut treballant per fer-la perdurar fins a dia d’avui (tret dels 2 anys que no es va poder organitzar a conseqüència de la pandèmia del SARS CoV-2) i millorar-la tan pel que fa els seus recorreguts com pels serveis que ofereix.  Sempre conscients, això si i com a llegat dels seus inicis, de respectar l’entorn natural que ofereix el Parc Natural del Montseny, amb el que la premissa “esport-respecte” es manté sempre viva.  
 

Darrera actualització: 08.04.2024 | 08:47