21-F ATURADA GENERAL

Dimecres, 20 de febrer de 2019 a les 14:29

La Generalitat de Catalunya ha comunicat els serveis mínims per a la vaga convocada a Catalunya  per demà dijous 21 de febrer per part del sindicat independentista Intersindical CSC. 

Al nostre municipi la vaga afectarà a diferents nivells però d’una forma lleu.  Als centres d’atenció primària (CAP), per exemple,  la Generalitat ha decretat un mínim del 25% del servei ordinari. No obstant això, demà el CAP Cànoves si que romandrà tancat tot el dia i deriva el seu servei al CAP de referència de Cardedeu. 

En una altra vessant, als hospitals si que s’han de garantir els serveis mínims com  els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital.  En d’altres situacions, depèn del criteri del facultatiu que atengui el malalt. També els serveis mínims han d’assegurar el funcionament normal de les unitats especials, com la unitat de cures intensives, unitats coronàries, hemodiàlisi, neonatologia i parts.  Així mateix, s’atendrà l’activitat quirúrgica inajornable derivada de l’atenció urgent i greu, a criteri de la direcció mèdica.

En cas de mort d’una persona, els serveis mínims de recollida de difunts fins a les sales de refrigeració s’han de fixar en el 85%, i els serveis administratius i d’atenció als familiars en el 50%.

L’Escola l’Estelada, per la seva banda, manté el que especifica la Generalitat.  És a dir, s'estableix la ràtio alumnes-professor habitual en casos d’aturades. En aquests cas doncs, hi haurà un docent per cada sis aules.  Segons fonts del propi director, l’alumnat no estarà pas tot el dia al pati sinó que es reagruparà ens diferents aules segons el nombre d’assistents, que encara es desconeix, i s’impartiran activitats de reforç. 

El servei d’acollida si que es mantindrà i, pel que fa les activitat extraescolar, l’AMPA encara ha de decidir si mantenir-les normalment o no.

Per la seva banda, la Llar d’Infants La Petita Estelada, tot i que s’ha de garantir el servei d’un terç de la plantilla, no preveu cap canvi en el seu servei, així que romandrà prestant les seves funcions al 100%.

La farmàcia del poble també romandrà oberta tot el dia dins el seu horari habitual sense afectar el servei als seus usuaris.

En el cas de Renfe, els serveis mínims seran del 33% dels trens durant tota la jornada.

No cal dir que l’Ajuntament de Cànoves i Samalús romandrà obert en la seva jornada habitual d’atenció al públic, com no pot ser d’una altra manera.

Darrera actualització: 20.02.2019 | 14:27