Vine a donar sang!

Dilluns, 2 de gener de 2023 a les 09:00

El Banc de Sang i Teixits és el responsable únic de subministrar sang i hemoderivats a tots els centres sanitaris públics i privats de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables durant tot l’any.

Per disposar sempre de sang suficient i segura, cal  incorporar la donació de sang com un hàbit a la nostra vida i com una forma de participació cívica en la societat.   L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any. 

Al Banc de Sang i Teixits li calen més de 1.000 donacions de sang al dia per tal de garantir que tots tinguem sang quan ho necessitem, ja sigui per les intervencions quirúrgiques, pels tractaments oncològics, pels trasplantaments o per casos d’accidents greus.

El Banc de Sang i Teixits vindrà a visitar A Cànoves i Samalús aquest dimecres 4 de gener per captar aquelles persones que amb esperit solidari donen vida.  Aquesta unitat s’instal·larà al local de l’ajuntament de 17 a 21 hores.

Els requisits mínims per convertir-se en donant són tenir més de 18 anys i pesar més de 50 quilos.  Per fer la donació no cal estar en dejú i pels qui tenen algun dubte o pregunta aquesta entitat ha posat a disposició un número de telèfon per resoldre qualsevol qüestió: 902 111 444 (Sanitat Respon 24 hores).

Darrera actualització: 14.12.2022 | 10:07