La teva nova plataforma de qualitat, proximitat i gratuïta

Dimecres, 1 de març de 2023 a les 08:30

 Aquesta setmana passada es donava oficialment el tret de sortida a La Xarxa+ (laxarxames.cat) amb un espectacle immersiu a l’espai IDEAL Centre d’Arts Digitals de Barcelona.

La Xarxa+ és la plataforma de streaming gratuïta que dona accés a prop de 30 televisions locals de Catalunya, esdeveniments en directe i una àmplia oferta de continguts en castells, esports, tradicions, entreteniment i pòdcasts de ràdios de proximitat. És un projecte reconegut amb un ajut dels fons Next Generation de la UE per a la creació d'ecosistemes digitals en el sector audiovisual.  

L'acte se celebrava a l’espai IDEAL Centre d'Arts Digitals de Barcelona. A través de 1.000 m2 de pantalla, s’ha viscut una experiència immersiva que ha permès viure en directe els continguts de La Xarxa+ on diferents actuacions s’han fusionat amb les pantalles gegants de la sala.  

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha estat l’encarregada d’oficialitzar l’arrencada de La Xarxa+ i ha volgut destacar la importància de la nova plataforma a l'hora d'oferir continguts de proximitat a la ciutadania. A més, ha insistit que es tracta d'un projecte que ha rebut el suport dels fons Next Generation, un fet ha dit "que de ben segur farà agafar velocitat a La Xarxa+".  

Durant la presentació, el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas, ha destacat que la plataforma simbolitza l'ambició dels mitjans locals i reivindica el sector audiovisual català.  

L’espectacle ha descrit la relació entre paisatge i castells, amb la construcció d’un castell a l’interior d’un celler per part dels Castellers de Vilafranca. I tot seguit la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha realitzat un pilar al centre de la Sala en directe enmig del claustre del Monestir de Poblet.  

L'oferta cultural de la nova plataforma s’ha representat des de la plaça Major de Vic, que ha servit d’escenari per a l’actuació en directe de la cantant Le Nais, un dels darrers descobriments del Mercat de Música Viva de Vic.  Les arts escèniques i el teatre també han tingut el seu espai a l’espectacle amb la participació dels presentadors dels Premis Butaca, Gloria Cid i Toni Martín. I l’esport ha pres protagonisme amb una actuació immersiva protagonitzada per les patinadores del Club Patinatge Artístic Olot, un dels millors clubs de món en aquesta especialitat esportiva.  

Durant l’espectacle es va poder gaudir també d’una actuació en directe i immersiva dels presentadors, ballarins i cantants del talent show ‘Objectiu Paki’. I les tradicions han estat representades amb la presència en directe dels Manaies de Girona i un audiovisual immersiu del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, a més de la Patum de Berga.  

 

Font:
Vallès Oriental TV

Darrera actualització: 27.02.2023 | 12:02