El Montseny a l’escola

Dilluns, 17 d'abril de 2023 a les 12:00

“El Montseny a l’escola” és un Programa Pedagògic del Parc Natural del Montseny.

El programa “El Montseny a l’escola” té com objectiu bàsic apropar el Parc i la Reserva de la Biosfera del Montseny a la població local, promovent la seva vinculació amb la conservació del seu entorn, el coneixement de la gestió que es fa a l’espai i dels seus usos.

Aquest programa apropa el Montseny als infants i joves de les escoles i també a les seves famílies, per despertar l’interès per conservar l’entorn mitjançant programes educatius.

Un altre dels objectius és crear un recurs educatiu útil i compatible amb el currículum escolar i contribuir al fet que els alumnes de primària coneguin el seu entorn proper, apreciïn el seu patrimoni, siguin conscients que el medi és sensible a l’acció humana i participin activament en la conservació i millora del Parc.

El Programa abasta els tres cicles d'educació primària: cicle inicial: 1r o 2n curs (6 - 8 anys), cicle mitjà: 3r o 4t curs (8 - 10 anys) i cicle superior: 5è o 6è curs (10 - 12 anys). Cada cicle té una temàtica: el medi rural (cicle inicial), l'aigua (cicle mitjà) i la diversitat forestal (cicle superior). Les temàtiques s'han triat tenint en compte les característiques més rellevants i singulars del medi, el seu caràcter transversal i correspondència amb el currículum escolar.

Per mantenir aquest projecte durant aquest 2023, el Govern local ha signat un conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona qui aporta 2.800 euros per la seva execució.

La iniciativa ha estat promoguda pels gestors del parc (Diputació de Barcelona i Diputació de Girona) i elaborada a través d'un treball participatiu que ha comptat amb la participació activa d'educadors ambientals que treballen i coneixen el Montseny, experts en didàctica, mestres i tècnics del parc.
 

 

Darrera actualització: 04.04.2023 | 13:55