Presentació del nou web municipal

Divendres, 10 de febrer de 2017 a les 14:30

Una Administració electrònica.  Una eina de transparència i proximitat que s’obre a la ciutadania i  al teixit associatiu i empresarial del municipi.

Ahir a la tarda va tenir lloc al local social de l’ajuntament la presentació oficial del nou web municipal.  El regidor de Noves Tecnologies, David García, va dirigir la presentació prèvia salutació i presentació de l’Alcalde Josep Cuch.  El regidor va explicar l’objectiu del web remarcant al llarg de la presentació les seves característiques principals: Una eina de transparència per donar més i millor informació a la ciutadania i també una seu electrònica per interelacionar-se amb la ciutadania i gestionar tràmits electrònicament les 24 hores del dia els 365 dies de l’any de forma segura i eficaç i des de qualsevol dispositiu mòbil o tauleta a part de l’ordinador.

Un web 2.0 que acompanya un disseny més modern, atractiu i intuïtiu que posa al dia l’Administració Pública i alhora la fa més propera a la ciutadania. 

Una eina també, que s’actualitza i s’enriqueix d’informació constantment i que s’obre a les entitats,  partits polítics municipals, associacions i comerços perquè puguin aportar la seva informació d’activitats, entre d’altres.

Per aquells que no pugueu visualitzar encara el nou web, cal que refresqueu la URL municipal (www.canovesisamalus.cat) dels vostres ordinadors mitjançant les tecles crtl + F5.  Amb aquest gest podreu eliminar les galetes i d’altres arxius residuals del vostre navegador per poder accedir tranquil·lament al nou portal de Cànoves i Samalús.

D’altra banda, David García va tenir també ocasió per presentar la nova APP de turisme per ser descarregada gratuïtament des del web municipal i poder fer rutes enriquidores pel nostre municipi. L’usuari, mitjançant el seu dispositiu mòbil o tauleta, podrà iniciar la ruta des del punt corresponent i l’APP li anirà informant sobre els llocs d’interès per on es passa, sobre els noms de les muntanyes que envolten la ruta, també avisarà si l’usuari es desvia de la ruta, també informa dels llocs on dormir, menjar, etc.

Aquesta APP està dissenyada per una empresa externa, però subvencionada 100% per la Diputació de Barcelona i que, ara per ara, ofereix una única ruta: La del passeig fluvial des de l’aparcament municipal.  

El regidor explicava que l’Equip de Govern està esperant rebre més subvenció per poder crear 2 rutes més, una d’elles la del Puig del Castell de Samalús, i amb el temps es vol ampliar per tota la xarxa de camins i rutes del municipi prioritzant les que encara són poc conegudes.  

L’Equip de Govern es mostra satisfet per aquesta feina assolida amb què aquesta APP i el suport del nou web, s’obté una bona eina per potenciar el turisme al territori i afavorir al mateix temps el comerç local.
 

Darrera actualització: 10.02.2017 | 14:35