62 empreses i ens locals recullen el distintiu Biosphere i punts d’informació a TurismeVallès 2021

Dilluns, 19 d'abril de 2021 a les 10:00

Tortell Poltrona fa d’ambaixador comarcal donant els segells a diferents indrets de la comarca.

Divendres pel matí, el sector turístic del Vallès Oriental celebrava la ja tradicional trobada anual de TurismeVallès. Aquest any, però, a causa de la pandèmia, s’ha celebrat de forma virtual, però això no ha impedit que la seixantena de persones que es connectaven a través de la plataforma zoom o a través del Canal Youtube de TurismeVallès haguessin gaudit d’una forma molt amena de les propostes preparades per l’equip de Turisme del Consell Comarcal.

En el transcurs de l’acte, les 62 empreses distingides amb el segell Biosphere2020 o Punts d’Informació Turística, van poder recollir virtualment el distintiu. De fet, el lliurament d’enguany ha tingut un ambaixador de fama internacional: Tortell Poltrona que, a través d’un divertit vídeo, lliurava personalment els distintius a una representació del sector a diferents indrets de la comarca.

En la trobada s’hi va presentar el Pla d’Acció 2021 de TurismeVallès i Productes de la Terra on destacava, pel que fa al sector agroalimentari, la formació i assessorament, les fires o els menjadors escolars i el treball per a la creació de la marca de qualitat Vera del Vallès, i el foment del turisme sostenible i responsable, pel que fa a Turisme, amb 27 línies de treball en creació de producte turístic, sostenibilitat i qualitat, comunicació i promoció, turisme intel·ligent, assessorament i governança.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, destacava la feina del sector públic i privat a la comarca. “Som una de les comarques amb el sector empresarial i públic més compromès”, en referència als 62 ens que han aconseguit alguns dels certificats. Concretament 41 el distintiu Biosphere i 34 de punts d’informació turística. En total 26 municpis tenen alguna empresa o ens local amb algun distintiu, a més de la pròpia comarca, ja que el Consell Comarcal també ha obtingut el segell de destinació Biosphere, que va recollir el vicepresident primer, Emilio Cordero.

Valiente també posava en valor els atractius turístics de la comarca: “Tenim un gran producte que és l’essència del Vallès Oriental; alguns li diuen turisme de natura, en família, de benestar, esportiu, de shopping, cultural, gastronòmic; d’altres, el benestar que es comparteix. Jo dic que el turisme al Vallès Oriental es defineix molt ràpidament: és un autèntic luxe. Tenim tot allò que volem. Tenim tot allò que els i les visitants volen que oferim”. El conseller també feia referència a la difícil situació del sector provocada per la Covid19 “esperant que aquelles i aquells que han tancat les portes de forma temporal les tornin a obrir amb la força i l’impuls que ho feien anteriorment”, va dir.

La trobada també va comptar amb la participació de la diputada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, que va fer la previsió que “tot sembla indicar que l’estiu no serà tan bo com esperàvem fa mesos, però sí que serà probablement l’inici de la represa de l’activitat turística, especialment en els mercats de proximitat, on tenim una gran oportunitat”.

Empreses i ens públics amb el segell BIOSPHERE 2020

L’Ametlla del Vallès: Agroturisme Can Gual, Turisme Rural Can Gual, Turisme Rural Can Fàbregas del Bosc // Bigues i Riells: Hotel Molí de la Torre, Molí d’Oli Can Sapera // Caldes de Montbui: Oficina de Turisme Thermalia i Ajuntament de Caldes de Montbui // Cànoves i Samalús: Restaurant Can Candelich // Cardedeu: Museu Arxiu Tomàs Balvey, L’Esquirol (natura i lleure), Restaurant L’Antic Casino, Restaurant La Guingueta, Ca l’Espavil, Restaurant Esbiosfera // Figaró-Montmany: Aprèn (Serveis Ambientals) // Fogars de Montclús: La Traüna (Fundació Catalana de l’Esplai) // La Garriga:  Centre de Visitants La Garriga, Apartamentos Sono, Hotel Boutique Edelweiss // Granollers: Associació Gran Centre, Ostrya-Celler del Ferrer, Oficina de Turisme, Hotel Granollers, Hotel Ibis Montmeló- Granollers // Mollet del Vallès: Museu i Casa Abelló // Montornès del Vallès: Masia Granja Escola Can Sala // Montseny: Restaurant La Fonda, Centre d’Informació Montseny, Apartaments Turístics Cal Ferrer // La Roca del Vallès: Restaurant El Pla // Sant Celoni: Oficina de Turisme, Ajuntament de Sant Celoni, Daema Aventura // Sant Pere de Vilamajor: Oficina d’Informació La Mongia // Santa Eulàlia de Ronçana: Can Burguès // Santa Maria de Martorelles: i Martorelles:  Masia Celler Can Roda // Santa Maria de Palautordera: Punt d’Informació Turística, Ajuntament de Santa Maria de P., Granja- Escola Can Turró // Tagamanent: Masia Restaurant El Folló, Turisme Rural El Folló // Vilanova del Vallès: Hotel Augusta Vallès Barcelona // Vallès Oriental: Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Aquest any, les empreses que es distingeixen amb el Biosphere tenen l'opció a demanar un altre segell específic, de la WTTC, que els acredita com a establiments lliures de Covid: El Segell Safe Travels.

A dia d'avui ja hi ha 4 entitats de la comarca que disposen d'aquest segell: Can Fabregas del Bosc, Daema Aventura, Oficina de Turisme de Sant Celoni i Thermalia Oficina de Turisme, i 29 entitats més l'estan tramitant. 

Empreses i ens públics Punt d’Informació Turística 2020:

L’Ametlla del Vallès: Agroturisme Can Gual // Bigues i Riells: Hotel Molí de la Torre // Caldes de Montbui: Biblioteca de Caldes // Cardedeu: Biblioteca Marc de Vilalba i Llibreria Espai 31 // Llinars del Vallès: Ajuntament de Llinars del Vallès // Les Franqueses del Vallès: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i Mas Can Calet ApartHotel // La Garriga: Comerç L’Esport, Comerç Mascotas La Garriga, Apartamentos Sono, Hotel Boutique Edelweiss, HUTB- Sigrada, Serveis Gràfics Esborrany i Centre de Visitants de La Garriga // Granollers: Associació Gran Centre, Biblioteca Can Pedrals, Comerç- Restauració Ostrya Celler, Oficina de Turisme i l’ Hotel Ibis Montmeló-Granollers // Parets del Vallès: Ajuntament de Parets del Vallès // La Roca del Vallès: Restaurant El Pla i Oficina de Turisme La Roca Village // Sant Antoni de Vilamajor: Aira Natura // Sant Celoni: Biblioteca L’Escorxador i l’ Oficina de Turisme // Sant Feliu de Codines: Centre Cívic La Fonteta i Cim d’Àligues // Santa Eulàlia de Ronçana: Ajuntament de Sta. Eulàlia de Ronçana i Comerç Can Ferrer //  Santa Maria de Martorelles: Masia Celler Can Roda // Santa Maria de Palautordera: Oficina d’Informació Turística // Vilanova del Vallès: Hotel Augusta Vallès.

 

Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental

Darrera actualització: 19.04.2021 | 14:41