A Cànoves i Samalús també hi ha bones cuineres

Dilluns, 17 de febrer de 2020 a les 08:00

Dues samalusenques es fan els primers llocs entre les 57 receptes presentades al concurs de receptes de la Reserva de la Biosfera.

El Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny és un concurs on tota la població de la Reserva de la Biosfera del Montseny pot participar. Mitjançant aquest concurs, es pretén donar a conèixer les receptes tradicionals del Montseny, amb l’objectiu de mantenir viva una part molt important de la nostra cultura i promoure, alhora, la producció i consum sostenibles d’aliments locals.

Aquesta passada edició del 2019, on finalment hi van participar 8 municipis, tenia lloc a Cànoves i Samalús la penúltima jornada de la IV edició del concurs de Receptes de la Biosfera.  Aquesta esdevenia al centre cívic Xavier Flaquer i Juvany de Samalús el passat 30 de novembre.  En aquesta edició s’hi van presentar fins a 15 receptes que optaven a guanyar un dels premis que es distribuïen entre els millors primers plats, els segons millors plats, els millors postres, i les millors begudes.

Les regidories de Turisme i Cultura, encapçalades per Ester Villanueva i Judit Grau, respectivament, van apostar fort per fer participar  Cànoves i Samalús en aquest concurs, com a municipi de la Reserva que és, per promoure la bona cuina tradicional que tenim a Cànoves i Samalús i fer-ne ressó.

En aquella jornada ja es van imposar els cigrons estofats de la Juanita Barjuan, un plat de Km 0 autèntic, ja que a casa seva conreen els cigrons, dels petits, i fins i tot es fan l’oli de les seves oliveres.

També destacava Roser Parera que ja s’enduia el premi al millor segon plat pel seu senglar amb castanyes i bolets, tres productes emblemàtics de la Reserva de la Biosfera.

En l’apartat de postres mereixia una menció especial el brownie de castanyes, una preparació moderna amb un ingredient de sempre, que havia elaborat Núria Ambrós, una jove de quinze anys apassionada de la cuina. El premi de la Jornada, però, va ser per al pastís de castanyes de Judit Grau, que sense llevat va aconseguir una gran esponjositat.

Les receptes participants s’inclouran en la futura edició d’un llibre digital de receptes tradicionals de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

El passat dijous, tenia lloc a la Masia Mariona l’anunciació del veredicte sobre les millors receptes de cada categoria per part del jurat general del concurs, format per representats de tots els ajuntaments participants i de diverses institucions especialitzades.   La Juanita i la Roser triomfaven.

Moltes felicitats, cuineres de tradició!

 

Font consultada:
Diputació de Barcelona (Xarxa Territorial de Parcs)

Darrera actualització: 13.02.2020 | 10:32