Adidas España guanya el premi Lismivo 2021 a l’empresa socialment responsable

Dimecres, 21 de de desembre de 2022 a les 06:00

L’acte de lliurament es va celebrar dilluns passat al vespre a la Roca del Vallès.

Adidas España SAU ha estat l’empresa guanyadora de la sisena edició del premi Lismivo 2021 a l’empresa del Vallès Oriental socialment responsable, per la inclusió de persones amb diversitat funcional a la botiga de La Roca Village.

El premi lismivo és una iniciativa de la Xarxa Lismivo, que coordina el Consell Comarcal, i distingeix les empreses amb centre de treball a la comarca que aposten per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional i la responsabilitat social corporativa.

S’han tingut en compte criteris com el percentatge de contractació de persones amb discapacitat, l’adquisició de productes o serveis a centres especials d’ocupació, acollir persones amb diversitat funcional en règim de pràctiques, fer xerrades de sensibilització sobre la inserció laboral i/o de responsabilitat social corporativa o la participació de les persones amb diversitat funcional a les formacions. 

S’inclouen altres criteris de responsabilitat social corporativa com tenir contractada l’electricitat amb proveïdors que garanteixin un baix impacte ambiental en la producció, disposar de vehicles de baixes emissions, disposar d’un sistema de gestió ambiental certificat EMAS o ISO 14001 o tenir alguna font de generació d'energia pròpia.

El premi consisteix en una Dona d'Aigua elaborat pel Taller Alborada i dos publireportatges a la premsa comarcal.

Durant l’acte de lliurament, celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, el president del Consell Comarcal i alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, va posar en valor la tasca de les empreses del tercer sector: “ens heu contagiat als ajuntaments i administracions per integrar persones amb alguna diversitat funcional i jo sempre dic que això hauria de ser la normalitat”, va dir.

Per la seva part, el conseller de Promoció Econòmica i vicepresident segon, Jordi Manils, va referir-se al paper de la societat davant el repte de la inclusió: “o totes o ningú, o tirem endavant totes juntes o no tirem endavant, i quan parlem d’inclusió parlem d’això, de que els drets són de tots els ciutadans i ciutadanes i no només per uns quants” comentava, i afegia que la Xarxa Lismivo “va de trobar sinèrgies entre allò públic, semi-públic i privat per canviar vides de gent que necessita que els seus drets es respectin i es garanteixin”.

L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, va animar tothom a fer realitat la inclusió de persones amb diversitat funcional: “a vegades som nosaltres els que sense voler posem límits a gent que no en tenen ni un; ells no es posen cap mena de límit”, va dir.

Adidas és una multinacional que es dedica a la distribució i venda directa d’articles esportius. Es va crear fa 34 anys. La filial espanyola està domiciliada a Saragossa.

Adidas España SAU ocupa la posició 512 en el rànquing d’empreses Nacional, la 9 en el rànquing d’empreses de Saragossa, i el 7 en el rànquing del seu sector CNAE (comerç a l’engròs de peces de vestir i calçat) i actualment compta amb 29 botigues pròpies i altres punts de venda a través de franquícies.

Una de les seves prioritats estratègiques és potenciar la diversitat i la inclusió; per això, l’any 2021, quan van obrir la botiga a la Roca Village, van incorporar una persona amb diversitat funcional a la seva plantilla composta per 36 persones. Va recollir el premi Álvaro Martín, director de la botiga Adidas a La Roca Village.

IT Group Automotive Systems, SA, de Montornès del Vallès, va aconseguir el distintiu Lismivo, com a empresa finalista.

La Xarxa Lismivo està formada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC.

Els objectius de la xarxa són la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb diversitat funcional; impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions.

La xarxa compta amb el web www.xarxalismivo.cat, on consta tota la informació d’interès per a les empreses, tant per contractar persones com serveis de les entitats de la xarxa.

 

Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental

Darrera actualització: 20.12.2022 | 14:14