Ajuts econòmics per al sector turístic afectat per la COVID-19

Dimarts, 7 d'abril de 2020 a les 11:33

Els ajuts són de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta i estan pensats per a microempreses i professionals del sector turístic afectats per la crisi de la COVID-19 que, per la seva estructura més reduïda i unes facturacions menors, tenen un accés limitat a d’altres línies d’ajuts existents.

Els moments actuals estan colpejant el sector turístic i molt especialment les microempreses i els professionals individuals que sovint, per la seva estructura més reduïda, tenen més dificultat per accedir a les línies d’ajuts generals que s’estan articulant per fer front a la COVID-19.

Per aquest motiu, des del Govern de la Generalitat s'ha activat una línia d'ajuts directes inicialment dos milions d’euros dirigida justament a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic. Es tracta d’un ajut de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta destinat a establiments turístics d’allotjament, guies de turisme, empreses turístiques de mediació, agències de viatge, DMC, OPC, establiments i activitats d’interès turístic, etc. amb un màxim de cinc treballadors i fins a un màxim de 500.000€ de volum anual de facturació. 

Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre que pugui correspondre a excepció d’aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l'activitat.

També us faig saber que estem treballant per intentar dotar de més pressupost aquesta línia que es posarà en marxa en breu, moment en què es podran rebre les sol·licituds. Se seguiran sumant més mesures econòmiques de suport al  teixit turístic català en aquests moments complicats.

Recordar que des de Turisme de la Generalitat s'actualitzen diàriament la secció http://act.gencat.cat/covid19/ dins del seu web, creada específicament per compartir amb tots vosaltres el màxim d'informació que us pugui ser d'utilitat en la complexa situació que es viu. 

 

Font:
Generalitat de Catalunya

 

 

Darrera actualització: 07.04.2020 | 11:32