Àpats Solidaris

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 12:00

És quan van maldades que les persones fan sortir el millor de si mateixes per ajudar els més vulnerables.

La crisi de la COVID-19 ha desproveït moltes persones d’un àpat calent i ha provocat un increment de les sol·licituds d’ajuda per comprar aliments i les reserves han quedat molt reduïdes.

A tall d’exemple, segons les dades de la Federació Catalana de Bancs d’Aliments i del Banc dels Aliments de Barcelona es desprèn que a Barcelona s’han arribat a triplicar la distribució d’aliments en dies concrets, passant de la mitjana diària de 50 tones d’aliments a arribar a les 150.

L’alimentació no és una qüestió que es pugui posposar. Es tracta d’una cosa bàsica, inajornable i fonamental per a la vida. I aquesta és la raó d’Àpats Solidaris: Un grup de WhatsApp creat per recollir aliments i productes per a les famílies necessitades des de l’inici de la pandèmia.

La idea va sortir des de la gerència del Restaurant Can Candelich.  L’actitud sensible i la resposta solidària d’empreses, organitzacions, tan de dins com de fora del municipi, i també persones individuals, els porta a fer una aportació molt diversificada de productes alimentaris i de primera necessitat, que  des dels Serveis Socials Municipals fan arribar a les famílies més desfavorides del municipi.

És quan van maldades que les persones fan sortir el millor de si mateixes per ajudar els més vulnerables.  A les dependències dels Serveis Socials Municipals es fa evident aquesta generositat amb l’arribada de quantitats considerables d’aquests productes alimentaris, pel que la setmana passada mateix, Àpats Solidaris tornava a fer un altre recollida solidari.

La Regidoria de Benestar Social, Carme Barrio, es mostra molt satisfeta per la bona predisposició i coordinació amb tots els col·laboradors i agraeix la solidaritat mantinguda des de ja fa un any. 

Barrio creu fermament que la millor manera d’ajudar, ara mateix, és mitjançant donacions, tal com prediquen els bancs dels aliments del país i demés organitzacions i entitats que s’involucren fermament en aquestes campanyes solidàries.  Per aquest motiu, des de la Regidoria de Benestar Social es fa una crida a totes les persones sensibilitzades per la situació actual per tal de formar part d’aquest grup.  Per fer-ho, només cal enviar un missatge per WhastApp al 615 016 425 i comentar que es vol afegir-se a “Àpats Solidaris” per col·laborar.

Darrera actualització: 01.04.2021 | 11:48