Arriba a Cànoves i Samalús el desplegament  de les connexions més ràpides del 4G i 5G 

Dijous, 29 de febrer de 2024 a les 00:00

•    A Cànoves i Samalús les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir els serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes de 700 i 800MHz.

•    La nova tecnologia permetrà a la ciutadania gaudir dels serveis de dades mòbils d’alta velocitat, millorarà la cobertura en l’interior dels edificis i ampliarà l’extensió geogràfica.

•    Llega700 és l’entitat encarregada de garantir la compatibilitat d’aquest servei amb la TDT.

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange,  han anunciat que durant les properes setmanes realitzaran en el municipi el procés d’implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, el que permetrà als usuaris gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat amb una millor cobertura en l’interior dels edificis i major extensió geogràfica. 

Per a garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l’entitat activada pels operadors per solucionar qualsevol afectació en la recepció de la senyal de televisió.  

El desplegament s’emmarca en allò establert en el Reial Decret 579/2019, d’11 d’octubre, a partir del qual es procedeix a l’alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d’UHF) que fins aleshores s’utilitzaven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Segon Dividend Digital. A partir d’aleshores, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

Principals avantatges: més i millor cobertura 

Amb la nova xarxa mòbil s’ha obert la porta a serveis i aplicacions innovadors, a més de proporcionar millores significatives tan pel què fa la velocitat de descàrrega, com la d’enviament de dades (fotografies, música o continguts audiovisuals d’alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions online, como els videojocs.  

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la resolució dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents en la geografia local on tradicionalment falla la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions públiques, como aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l’ús de la videotrucada, entre altres.

A més, la major cobertura que abasta el desplegament en les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei en l’interior d’edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient. 

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT

Llega700 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que germanitzaran la compatibilitat entre l’activació de l’emissió mòbil 4G i 5G en les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT. 

Per a garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta a la ciutadania una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu un cop actives les estacions, pel que l’empresa s’encarregarà d’atendre als usuaris afectats per gestionar i resoldre les possibles afectacions sense que això suposi un cost a l’usuari. 

Per gestionar aquests serveis, s’ha posat a disposició de la ciutadania un telèfon gratuït d’atenció (900 833 999) i una pàgina web www.llega700.es

Més informació: 
prensa@llega700.es
 

Darrera actualització: 28.02.2024 | 13:33