Black Firday 2022

Divendres, 18 de novembre de 2022 a les 12:00

Aquest any 2022, el Black Friday és el proper divendres 25 de novembre. La nostra principal recomanació, si vols aprofitar les rebaixes del Black Friday, és que, si trobes realment una ocasió, l'aprofitis, però amb cap.

Evita compra compulsives. És millor preparar per endavant una llista de desitjos. Convé que tinguis clar el que necessites i el que pots pagar per això.

Us deixem, a continuació, uns consells relacionats amb questa data:

  • Assegureu-vos que al costat del preu rebaixat apareix l'original o el percentatge de rebaixa: si no és així, per molt que us diguin, és molt possible que no estigui rebaixat. Informeu-vos de la política de pagament, canvis i devolucions de la botiga. Si hi ha algun canvi en la política de l'establiment durant la campanya de Black Friday han d'avisar-vos d'això.
  • Si compreu per Internet, teniu 14 dies per a retornar el producte si no us convenç. Cercioreu-vos que compreu en línia en llocs que us ofereixin garantia: cada vegada es fan més transaccions per Internet, i encara que els usuaris estan en general satisfets amb les compres en línia segueixen existint riscos desconeguts.
  • Si compreu en una botiga física, tingueu en compte que no estan obligats a canviar-vos el producte, tret que estigui defectuós.
  • Conserveu el tiquet o la factura, és la vostra prova per a qualsevol reclamació.
  • Recordeu, el producte que compreu ha de tenir la mateixa qualitat i comptar amb la mateixa garantia que si el compressiu fora del període promocional.
  • Davant qualsevol problema demaneu el full de reclamacions.

Però també hi ha alternatives solidaries al Black Friday. Us posem uns exemples:

  • Una alternativa solidària és el Giving Tuesday, un moviment global que proposa dedicar un dimarts a tot el món (enguany, el 29 de novembre) a celebrar l'acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat) o objectes de segona mà. És a dir, a col·laborar amb causes socials. L'objectiu és promoure les donacions i donar a conèixer els projectes solidaris participants utilitzant l'etiqueta #GivingTuesday en les xarxes socials.
  • També el Dia Mundial Sense Compres (Buy Nothing Day) és una jornada de protesta en la qual es convida a tota la població a no consumir cap mena de productes durant el Black Friday, amb la finalitat de denunciar l'actual model de producció i consum i promoure models alternatius.
  • O també el Green Friday que va néixer en 2015 com una campanya ecològica mundial impulsada per representants de la Comissió Europea i altres organitzacions mundials en resposta al "consumisme desenfrenat" del Black Friday. En aquest cas, la intenció no és desactivar les compres, sinó fomentar un consum responsable.


Font:
OMIC_Cardedeu

Darrera actualització: 10.11.2022 | 13:27