Bons resultats de la campanya de donació de sang

Dimecres, 22 de setembre de 2021 a les 08:00

Un total de 107 persones s’han apropat al local social de l’ajuntament durant les jornades organitzades enguany per a garantir les reserves als hospitals.

El dia 17 de gener i el 12 d'agost, Cànoves i Samalús va acollir unes jornades de donació de sang destinades a augmentar els baixos índexs de sang existents al Banc de Sang i Teixits.  Amb la reducció de contagis i malalts als hospitals, s’han reactivat les operacions ajornades i es continuen necessitant més d’un miler de donacions diàries a tot Catalunya.

Les jornades van tenir una bona acollida per part de la ciutadania. Un total de 51 persones van participar a la jornada del passat mes gener de les que 4 van fer oferiments ja que, en aquell moment, no varen poder donar sang.  En la jornada del passat mes d’agost eren 56 les persones que participaven amb 7 oferiment entre elles.

En total, 107 persones han participat a la campanya de donació de sang del que se’n destaca la participació de 13 persones noves. 

Segons dades del Banc de Sang i Teixits només amb les jornades organitzades durant els mesos de juliol i agost arreu del territori, més de 37.000 persones han donat sang i plasma, un 8% més que l’any passat.  Així que, més de 100.000 pacients podran rebre sang gràcies a les donacions d’aquest estiu.

De cada bossa de sang surten 3 components: els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes.  El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. El plasma es fa servir per a prevenir o tractar hemorràgies, però també per a ajudar a persones sense defenses. A més, del plasma se n’extreuen algunes proteïnes que no es poden fabricar i que són vitals per a alguns malalts. La majoria de transfusions de plaquetes s’utilitzen per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús i El Banc de Sang i Teixits es feliciten i agraeixen a totes les persones la participació i col·laboració en les jornades esdevingudes, en el que va d’any, a Cànoves i Samalús.

Darrera actualització: 21.09.2021 | 11:48