Cànoves i Samalús compta amb un Parc de Bombers voluntaris

Divendres, 14 d'abril de 2023 a les 13:00

L’any 1998 s’inicià la prestació del servei de Parc de Bombers voluntaris que s’emplaçava al municipi de Figaró-Montmany, impulsat pel la Direcció general de prevenció, extinció d’incendis i salvament del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que ho finançava.

L’alt risc d’incendis i d’accidents de trànsit fan que aquest Parc de Bombers Voluntaris sigui un servei molt ben valorat per la població i considerat imprescindible pels governs locals de la zona.

L’any 2016, però,  a causa de la complexitat de la seva gestió i de les dificultats per trobar el finançament necessari per mantenir-lo va impulsar l’ajuntament de  Figaró-Montmany per agrupar-se, mitjançant un conveni de col·laboració, amb els ajuntaments de la rodalia que volien continuar tenint aquest servei.  Aleshores el Parc de Bombers Voluntaris s’emplaçaria en el municipi de La Garriga.

L’interès per part dels governs locals ve donat per la manca de serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvaments propers a la seva zona d’influència, que comprèn el Parc Natural del Montseny i la zona PEIN dels Cingles de Bertí, així com la capacitat d’actuació dels efectius de l’esmentat Parc en un tram de la carretera C-17 amb un nivell de perillositat remarcable. 

Actualment, els municipis de La Garriga, l’Ametlla del Vallès, Aiguafreda, Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, Tagamanent i Sant Martí de Centelles disposen del servei de Parc de Bombers voluntaris que dona servei a l’àmbit territorial d’aquests termes municipals.

Per tal de sufragar la despesa que suposa el manteniment d’aquest Parc s’ha establert un conveni de col·laboració per establir un règim equitatiu i equilibrat de repartiment de despeses entre tots els municipis adherits.  Cada municipi aporta una quantitat diferent en base el nombre d’habitants que té cadascun. En el cas de Cànoves i Samalús, ha tocat assumir la despesa de 3.205,20 euros per a les aportacions corresponents als anys 2023 i 2024 i 2025, que és quan s’acaba la vigència del conveni, però que es podrà prorrogar any a any fins a un màxim de quatre.  
 

Darrera actualització: 11.04.2023 | 13:28