Cànoves i Samalús diu PROU al maltractament a les persones grans

Dimecres, 15 de de juny de 2022 a les 00:00

Cànoves i Samalús s’adehereix a la campanya PROU que lluita contra els maltractaments a les persones grans.

Avui 15 de juny és el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans. L’Ajuntament de Cànoves i Samalús vol mostrar el seu rebuig contra qualsevol forma de violència i en aquesta ocasió contra la que s’exerceix cap a les persones grans.

La Campanya “PROU” on enguany hi participen més de 20 territoris de tot Catalunya entre el 8 al 15 de juny, es va impulsar l’any 2021 amb la Xarxa de Comarques per l’Envelliment i el Consell Comarcal del Vallès Oriental,  Avui en dia, es continua amb el compromís de crear consciència social sobre la realitat que viuen moltes persones grans arreu del món. La Xarxa de Comarques per l’Envelliment Actiu i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya promouen la campanya PROU.

Amb el lema PROU la ciutadania s’uneix amb un mateix objectiu: aturar els maltractaments a les persones grans.

Aquesta campanya vol conscienciar i sensibilitzar sobre els diferents tipus de maltractament que existeixen en l’entorn de les persones grans.  Cal dir PROU  i denunciar aquest tipus de violència tan oculta com silenciada. És molt important denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran i aquesta campanya vol unir totes les persones de tot el territori amb una posició ferma i reivindicativa a qualsevol tipus d’agressió o vulneració de drets a les persones grans.

Qualsevol mostra d’abús o maltractament a persones grans que es detecti es pot denunciar als Serveis Socials Municipals, als Serveis Sanitaris o bé als Mossos d’Esquadra i Policies Locals.

Som davant d’un problema social d’abast mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones.  Per això cal conscienciar a la població del seu abast i la seva gravetat i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos.

Cànoves i Samalús se suma a aquesta acció, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i la resta de Comarques catalanes,  per dir PROU! i enviar un missatge ferm i contundent: prou a la manca de respecte, prou a les humiliacions,  PROU a maltractar a les persones grans!!

 

 

Darrera actualització: 09.06.2022 | 10:04