Cànoves i Samalús envia material de primera necessitat a Ucraïna

Dimecres, 16 de de març de 2022 a les 14:23

Després de la crida que es va fer a principis d’aquest mes s’han recollit més de 2 tones de material de primera necessitat i de primers auxilis per fer-los arribar a Ucraïna.

L’Ajuntament, amb la col·laboració del Consell de Poble de Samalús, havia habilitat dos punts de recollida durant el termini comprès entre el 3 i l’11 de març per tal de recaptar material de primera necessitat i de primers auxilis per fer-lo arribar a Ucraïna i donar servei als milers d’ucraïnesos i ucraïneses que arriben a les fronteres, fugint del seu país, a causa de la guerra.

La recaptació s'ha realitzat des de l’Ajuntament des d’on s’empaquetaven els productes i s’envien per transport terrestre mitjançant un camió. A primera hora del matí del passat dimarts, 2 membres de la brigada municipal sortien amb el camió ben carregat cap al port de Barcelona on han fet habilitar un espai logístic de 1.800m2 per emmagatzemar i distribuir ajuda humanitària.

El Govern local es mostra molt satisfet per l’allau de solidaritat rebuda, traduïda amb donacions de menjar, roba d’abric, mantes, medicaments i altres materials i agraeix la solidaritat mostrada pels veïns i veïnes de Cànoves i Samalús.

Aquests dies arriben a diverses ciutats catalanes, ucraïnesos i ucraïneses que fugen del conflicte bèl·lic a la recerca de protecció internacional.  Cànoves i Samalús no n’és una excepció.  Per això, l’ajuntament ofereix informació als vilatans i vilatanes a través dels canals oficials per fer saber com seguir gestionant la solidaritat amb el poble ucraïnès, ja sigui en forma d’acollida, en donacions econòmiques o bé subministrant material.

Darrera actualització: 16.03.2022 | 14:23