Cànoves i Samalús posa en marxa el nou projecte COEDUCA’T

Dilluns, 14 de juny de 2021 a les 06:00

El Govern local implementarà aquest primer trimestre del curs escolar 2021-2022 el nou projecte Coeduca’t, amb formació pels docents de l’escola de primària, l’escola bressol, l’equip de monitoratge, tallers pels infants de primària i activitats dirigides a les famílies.

Aquest projecte es va començar a treballar per poder portar-lo a terme durant el curs 2020-2021, però no va acabar de poder-se iniciar per la dificultat que comportava aleshores l’inici de la pandèmia, però enguany s’ha pogut donar llum verda definitivament.

El projecte Coeduca’t, que té una durada de dos cursos escolars, té com a objectiu essencial avançar cap a un model de sistema educatiu inclusiu, que incorpori la igualtat de gènere i la coeducació per contribuir a la millora de la societat, on no hi tingui cabuda la discriminació per raó de gènere, i que doni eines per desenvolupar unes relacions afectives i sexuals respectuoses, per poder prevenir, així, la violència masclista.

El Govern local vol col·laborar coordinadament amb els centres municipals educatius d’infantil i primària i l’escola bressol, així com la resta de la comunitat educativa, a treballar de forma explícita, sistemàtica, rigorosa i respectuosa, aspectes bàsics de coeducació, de perspectiva de gènere i de sexualitat. Per aquest motiu, ha contractat els serveis de la cooperativa feminista Coeducacció que treballa en aquest sentit per a la incorporació de la perspectiva de gènere a l’educació per construir col·lectivament una societat lliure de violències, atenta a la diversitat i que situï la cura i el benestar de les persones al centre.

La formació es basa en sessions de treball, formació i sensibilització que es portaran a terme als centres de l’escola bressol i de primària com ja s’ha esmentat. D’aquesta manera es preveu preparar l’alumnat per a la vida afectiva i sexual basada en la igualtat de gènere i els drets humans, així com també col·laborar en la construcció d’un model integral de persona, sense estereotips sexistes.

Els destinataris finals d’aquest aprenentatge no són només els alumnes en si, sinó també el professorat i les famílies. El Govern local ja ha sol·licitat recursos per portar a terme aquest projecte durant el curs 2021-2022.

Darrera actualització: 10.06.2021 | 12:07