Censos 2021: L’INE rastreja els mòbils d’Espanya

Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 10:00

Aquesta setmana ja ha començat el rastreig per part de l’INE dels mòbils d’Espanya durant 8 dies, del 18 al 21 i el 24 de novembre, el dia de Nadal d’aquest any i el 20 de juliol i el 15 d’agost del 2020.

L’objectiu d’aquest restreig és elaborar el Cens de Població i Habitatges del 2021.  Amb aquesta informació l'INE podrà conèixer com ens movem els espanyols, el temps que tardem a fer els trajectes diaris habituals, si anem caminant al col·legi i quants kilòmetres recorrem fins arribar a la feina, com ens reagrupem per Nadal o els llocs on viatgem a l’estiu, elaborar la càrrega poblacional real dels municipis i establir els desplaçaments i els fluxos de la població en qualsevol moment del dia i estimar millor els serveis i les infraestructures.

L’INE explica que per a l’estudi dividirà el territori nacional en unes 3.200 cel·les, d’uns 5.000 residents cada una.

Els operadors Movistar, Vodafone i Orange donaran a l’INE les dades de localització dels telèfons mòbils sense el número ni el nom dels propietaris. L’INE afirma que no podrà rastrejar la posició de cap terminal en concret i que l'operació compleix amb tots els requeriments de la Llei de protecció de dades.

Fonts: CCCMA: Comença el rastreig de tots els mòbils d'Espanya: 8 dies per analitzar com ens movem, niusdiario: Lo que tu móvil le está contando al INE desde hoy, eleconomista: Hoy arranca el estudio del INE que rastrea nuestros móviles para sus nuevas estadísticas sobre movilidad: todo lo que debes saber, El Periódico: Empieza el 'rastreo' de teléfonos móviles del INE: las 6 claves del estudio, El País: El INE arranca el rastreo de millones de móviles pero hay formas de esquivarlo.

 

Font:
Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 20.11.2019 | 08:29