Consolidant el talús de Can Volart

Divendres, 7 d'abril de 2023 a les 06:00

El procés erosiu constant que sofreix el talús de Can Volart va alertar al veïnat el juliol de 2021 quan un episodi de fortes pluges va provocar una perillosa esllavissada.

Una esllavissada considerable que ha arribat fins ben bé sota dels jardins i d’alguna paret de les cases que es mantenen a sobre. Els veïns afectats van alertar de seguida a l’Ajuntament, qui va enviar immediatament als tècnics per estudiar el grau d’afectació i de perillositat, fet que va comportar precintar la zona.  Necessàriament calien mesures urgents i una actuació ràpida per evitar pitjors mals. Són unes 6 cases, localitzades entre el carrer Terol i l’avinguda del País Valencià, les que queden al límit del marge d’aquest talús de propietat municipal. 

L’execució de les obres de reparació són complicades perquè es tracta d’un fort desnivell de terra i de difícil accés i cal actuar de forma controlada i precisa, fet que ha encarit el cost d’aquesta.  L’execució es basa  en la injecció de formigó en perforacions de fins a 10 metres. 

El cost d’aquesta obra és de 1.116.740,73 d’euros que han d’assumir les arques municipals.  Diputació de Barcelona, però, ha pogut avançar 1.000.000 d’aquest capital que l’Ajuntament haurà de tornar en 10 anys a part d’afegir el capital restant del cost total de l’obra.

A mitjans d’aquest estiu es preveu finalitzar l’obra.  Més endavant caldrà pensar en la zona nord d’aquest sector on també es troben un seguit d’habitatges massa a prop d’un talús de similars característiques.

Aquest imprevist ha fet endarrerir alguns dels projectes previstos portar a terme i que ja s’haurien d’estar executant, com és el cas de la instal·lació de plaques solars a instal·lacions municipals, però tan bon punt es pugui reactivar la seva execució seguiran el seu curs normal.  Tal com diu l’alcalde, Josep Cuch, “l’Ajuntament decideix l’ordre de la seva acció municipal i la seguretat està per sobre de tot.  És una qüestió de prioritats”.

 

Darrera actualització: 05.04.2023 | 14:25

Imatges