Diputació de Barcelona presenta les seves línies de suport als municipis

Dijous, 5 de març de 2020 a les 09:00

L’alcalde Josep Cuch, acompanyat de la regidora de Cultura, assiteixen a la presentació de les línies de suport als ajuntaments convocada per la Diputació de Barcelona.

La Diputació de Barcelona convocava a mitjans del mes passat els alcaldes dels 311 municipis de la província de Barcelona.  El motiu d’aquesta convocatòria era per fer la presentació de les línies de suport que la corporació ofereix als ajuntaments de la província.

L’acte tenia lloc a la seu del Teatre Ovidi Montllor de l’Institut del Teatre de Barcelona i reunia els representants dels ajuntaments, a més dels presidents dels Consells Comarcals i els diputats de la corporació.

La presidenta de la Diputació, Núria Marín, va encapçalar la presentació de les línies de suport als ajuntaments, acompanyada d’altres diputats de la Corporació.

L’alcalde Josep Cuch, acompanyat de la regidora de Cultura, Judit Grau, van assistir en aquest acte on coneixien de primera mà les línies generals de suport per als propers 4 anys de mandat que es regeixen en la base de sostenibilitat, equitat, innovació i concertació.  Es compte amb un pressupost de 768 milions d’euros, una quarta part dels quals, 258 milions, es destinaràn a ajudes directes als municipis.

Dins aquestes línies d’actuació, Diputació de Barcelona vol potenciar l’agenda 20/30 de desenvolupament sostenible o expandir la fibra òptica de banda ampla a tots els municipis.  També es vol desplegar la teleassistència 5G, la transformació digital de les biblioteques, convertir la demarcació en una Smart Region o reforçar les polítiques d’igualtat de gènere.

També s’ha incrementat en un 12% el pressupost destinat al catàleg de serveis, l’eina que, amb 341 recursos, serveix per garantir l’autonomia municipal dels ajuntaments. Un catàleg que preveu, per exemple, destinar 22 milions d’euros en escoles bressol, 55 milions per a arranjar carreteres o 46 milions més per modernitzar la xarxa de biblioteques, entre d’altres inversions.

Josep Cuch diu trobar encertades les línies on Diputació invertirà, ja que són necessitats bàsiques pel bon desenvolupament dels municipis com el de Cànoves i Samalús.  A més, afegeix, ha pogut conèixer i establir  enllaços amb alts càrrecs de la Corporació que li han permès escenificar la situació del municipi per a properes inversions.

 

Font consultada:
Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 27.02.2020 | 17:27