El 25è Fòrum Permanent de la CETS al Montseny presenta l'esborrany d'estratègia per al 2021-2025

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 09:00

Durant el 25è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Montseny es va presentar l’esborrany d’estratègia i es va començar a treballar el programa d’accions de turisme sostenible per als propers cinc anys.

A la sessió, que va tenir lloc el 15 d’octubre de forma virtual, hi van participar 47 persones, representants tant d’administracions i entitats com d’empreses turístiques i locals.

El 25è Fòrum Permanent de la CETS va comptar amb la participació de 47 persones, 27 de les quals eren representants d’administracions i entitats públiques i 18, d'empreses i activitats del sector turístic o empreses locals. L’acte es va celebrar de forma virtual el dijous 15 d’octubre a la tarda.

Durant la primera hora de la sessió es va explicar l’esborrany de l’estratègia de turisme sostenible per al Montseny durant els propers cinc anys (període 2021-2025), que ha estat treballada prèviament a partir de les respostes del qüestionari realitzat pels membres del Fòrum Permanent aquest estiu. Els objectius d'aquest qüestionari eren, d'una banda, identificar les línies de treball per definir l’estratègia per al proper període i, d'una altra, identificar les fortaleses i debilitats del territori en què cal incidir.

A continuació, es va dividir la sessió en línia en diverses sales i durant quaranta-cinc minuts en grups de treball reduïts (de 6 a 9 persones) es van començar a pensar de forma conjunta les diverses accions que conformaran el programa.

Aquesta estratègia, a més de complir amb els temes clau i els principis bàsics de la CETS també es relaciona amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

La trobada és un pas més en el procés de renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible. Un cop consensuats i aprovats per part del Fòrum Permanent i de forma conjunta l’estratègia i el programa d’accions, caldrà presentar-los a la Federació EUROPARC per a la seva validació.

Es reedita el díptic que aplega totes les empreses CETS al Montseny

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny compta a l’actualitat amb vint-i-una empreses turístiques acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Una altra novetat de la CETS al Montseny ha estat la reedició del díptic que les aplega totes. El nou document conté la informació, dades de contacte i localització en un mapa del Parc de totes elles, entre els quals hi ha restaurants, allotjaments, educació ambiental i visites agroalimentàries. El díptic conté també una breu explicació sobre aquest reconeixement europeu. Podeu descarregar-vos-el en aquest enllaç.

Tota la informació d’aquestes empreses, com la de la resta d’empreses CETS de Catalunya, es pot veure també en el mapa d'empreses virtual.

Per a més informació sobre el turisme sostenible als parcs i espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, consulteu la web temàtica.

 

Font:
Xarxa de Parcs Naturals

Darrera actualització: 27.10.2020 | 14:59