El Besòs sota control

Dijous, 12 de desembre de 2019 a les 13:00

L’EDAR Montornès està funcionant amb normalitat, malgrat l’incendi ahir d’una fàbrica ubicada al mateix polígon.

En relació amb l'incendi que es va declarar ahir a una fàbrica de reciclatge i recuperació de dissolvents situada al polígon de Can Buscarons de Baix, al terme municipal de Montornès del Vallès, informem que l'EDAR Montornès, gestionada pel Consorci i ubicada en aquest mateix polígon, ha funcionat correctament i està donant el servei de depuració d'aigües sense interrupció, tot i haver estat evacuada per la proximitat de les instal·lacions. Des d’aleshores i fins al moment actual, l’EDAR, gestionada per control remot, està tractant correctament tots els vessaments procedents del clavegueram i de la xarxa de col·lectors.

Malgrat això, i fruit de les tasques d’extinció pròpies de l’incendi, s’han produït vessaments directes al riu provinents de l’activitat afectada pel sinistre, cosa que provoca afeccions al medi. En aquest sentit, el Consorci està col·laborant i treballant de manera coordinada amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per actuar a la zona i minimitzar l’impacte.

La cortina de fum que ha generat l’incendi ha estat visible des del Maresme i Barcelona i ha ocasionat el confinament dels veïns i veïnes de les poblacions més properes. En les tasques d’extinció hi ha hagut d’intervenir una vintena de dotacions de bombers.

 

Font:
Consorci Besòs Tordera

Darrera actualització: 12.12.2019 | 12:34