El Consell Comarcal farà orientació personalitzada a 60 persones en risc d’exclusió social

Dimecres, 20 de gener de 2021 a les 08:00

Es prorroga un any més el programa Talents en potència.

El Consell Comarcal ha decidit mantenir un any més el programa Talents en potència, un programa d’orientació laboral que té com a beneficiaris persones que corren risc d’exclusió social, concretament persones amb certificat de discapacitat i persones destinatàries de la Renda Garantida Ciutadana.

Es tracta d’un programa de seguiment i acompanyament individualitzat per afavorir i potenciar la millora de l’ocupabilitat de les persones participants i atendre les necessitats reals de les empreses.

Concretament es fa orientació laboral a 60 persones dels municipis de Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Figaró-Montmany, Aiguafreda, Cànoves i Samalús, Cardedeu, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Montornès del Vallès, La Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles i Sant Feliu de Codines.

L’objectiu de Talents en potència és treballar de manera molt personalitzada amb persones que corren risc d’exclusió social, reforçant l’orientació i facilitant la seva inserció laboral en l’empresa ordinària, oferint a l’empresa la possibilitat d’incorporar persones en pràctiques professionals no remunerades i/o contracte laboral.

Poden participar al programa totes aquelles empreses que desitgin incorporar persones en pràctiques professionals i/o contractar treballadors/es. L’empresa sempre tindrà a disposició l’equip tècnic del Consell Comarcal del Vallès Oriental, que li oferirà: detecció de necessitats de personal i definició dels llocs de treball, recerca de recursos en funció de les necessitats de l’empresa, intermediació laboral per a pràctiques i contractació, seguiment i suport de les pràctiques i la inserció, informació bàsica sobre contractes, bonificacions i subvencions i suport en la tramitació de documentació de subvencions en la contractació.

El programa està dirigit pel Consell Comarcal i compta amb el suport del Departament d’Afers Socials i Famílies i el cofinançament dels ajuntaments.

Talents en potència es va iniciar l’abril de 2018 i des d’aleshores s’han inserit 35 persones i 7 han estat derivades a formació. Els ajuntaments que ho vulguin, encara hi són a temps d’afegir-se al programa.

Les persones que hi vulguin participar han d’adreçar-se als Serveis Socials del seu municipi o al seu Servei Local d’Ocupació de referència, per tal que els tècnics municipals puguin derivar la seva candidatura als tècnics del Consell Comarcal.

En el cas de les empreses, cal que contactin directament amb els serveis tècnics del Consell Comarcal.

Darrera actualització: 15.01.2021 | 13:16