El Fòrum Permanent de la CETS del Montseny aprova el programa d'actuacions 2021-2025

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 08:00

El 26è Fòrum Permanent de la CETS del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, celebrat el 23 de març en línia, va comptar amb la presència de quaranta-quatre persones del sector públic i privat.  

El 26è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, celebrat el 23 de març en línia, va comptar amb la presència de quaranta-quatre persones de les quals, vint-i-tres eren representants d’administracions i entitats públiques i dinou, d'empreses i activitats del sector turístic o empreses locals (sector privat).

L'acte es va celebrar de forma virtual el dimarts 23 de març a la tarda, després que es reiniciés el treball de renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) 2021-2025 el passat mes de juliol i de la presentació i aprovació de l'estratègia el 15 d’octubre i la sessió de tallers temàtics, en les quals mitjançant un procés participatiu es van poder definir cada una de les accions que conformen ara el programa.  

En total, s'han aplegat trenta-nou actuacions que responen a les set línies estratègiques per treballar de forma conjunta, tant les diferents administracions públiques com el sector privat (en el si de l'Associació d’Empresaris Turístics del Montseny), i establir accions per al desenvolupament del turisme sostenible al territori.

Durant la sessió, es va explicar breument totes les accions per socialitzar amb els assistents al Fòrum Permanent el Pla d’acció. Cada un dels membres del grup de treball, com a entitat responsable de les accions, va explicar aquelles accions que es consideraven més innovadores i rellevants, relacionades amb la visibilització de la implicació i participació dels municipis en el projecte, en la sensibilització i pedagogia ambiental dels valors del Montseny als visitants, en el foment i la millora del servei de transport públic, en la implantació de la marca de la Reserva de la Biosfera del Montseny i en l’elaboració i millora del coneixement del territori a través de l’elaboració del curs de bon coneixedor del Parc, entre les accions que es van destacar.

Aquesta trobada és el punt final en el procés de renovació de la CETS. Durant el mes d’abril, es presentarà el dossier de candidatura a EUROPARC per a la seva validació. Posteriorment, caldrà realitzar l’auditoria de tot el procés per tal que el territori del Montseny pugui seguir immers en aquest projecte d’abans europeu, una eina que permet al sector turístic i ambiental i al sector públic i privat treballar de forma conjunta per fomentar el desenvolupament econòmic de la zona a través d’un turisme sostenible i responsable. 

Per a més informació sobre la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural del Montseny i a la resta de parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, consulteu la web Turisme sostenible als espais naturals.

 

Font:
Diputació de Barcelona
Xarxa de Parcs Naturals

Darrera actualització: 09.04.2021 | 09:42