El Govern local es preocupa per la salut dels infants i joves del municipi

Dijous, 23 de març de 2023 a les 12:00

La pandèmia produïda per la COVID-19 ha impactat en la majoria d’aspectes relacionats amb la salut de la infància i l’adolescència i hi ha evidència d’un impacte específicament alt en el seu benestar emocional.

L’emergència sanitària que s’ha derivat d’aquesta pandèmia, ha comportat un canvi important de conductes en la població adolescent i en les seves relacions socials. L’avorriment, el nerviosisme, la desesperança del futur, els problemes per dormir, entre d’altres, fan que se sentin “sempre” desplaçats, tristos o deprimits. Així mateix, ha augmentat el risc d’addiccions a substàncies psicoactives i a les tecnologies, a l’ús excessiu de les pantalles i de les activitats de joc d’atzar en línia.

Per tal de pal·liar aquesta situació, la Diputació de Barcelona aprovava l’any passat el Programa de benestar emocional per a la infància i l’adolescència i llur règim regulador.  Aquest Programa té per objecte el finançament d’actuacions dels ens locals que afavoreixin i treballin per a millorar el benestar emocional dels infants i adolescents.

Els objectius específics del Programa de benestar emocional per a la infància i l’adolescència són els següents:

1- Promoure actuacions preventives i comunitàries que afavoreixin el benestar emocional i relacional d’infants i adolescents.

2. Desenvolupar competències, habilitats i capacitats dels infants i adolescents i de les seves famílies per al desenvolupament emocional.

3. Detectar i donar una resposta individual, grupal i/o comunitària a situacions de risc de malestar emocional o soledat no desitjada en infants i adolescents.

Per tal d’executar aquest Programa, la Diputació de Barcelona destinava 150.000 euros al Consell Comarcal del Vallès Oriental en concepte de fons de prestació, per destinar als ajuntaments de la comarca que volen executar de forma conjunta les actuacions del Programa. 

Mitjançant conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal, aprovat en Junta de Govern Local a finals de febrer, l’Ajuntament de Cànoves i Samalús rebrà 3.000 euros per finançar els processos terapèutics d’infants i adolescents per portar a terme al municipi.

Darrera actualització: 21.03.2023 | 09:27