El govern local inverteix en suport a l’escolaritat un any més

Divendres, 10 de maig de 2019 a les 12:00

Des del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús, es considera necessari regular els criteris per a l'atorgament d’ajuts.

Aquest ajuts aportaran suport a l’escolaritat i al lleure d’estiu dels infants i joves del municipi amb l’objectiu de garantir al màxim la igualtat d’oportunitats i evitar situacions d’exclusió en la infància i l’adolescència tal i com s’estableix per llei.

A propòsit d’aquest objectiu, s’ha obert una convocatòria per a l'atorgament de dos tipus d’ajuts socials relacionats amb el suport a l’escolaritat i d’activitats de casal d’estiu dels alumnes d’entre 3 i 16 anys, empadronats a Cànoves i Samalús, que estiguin matriculats en centres d'educació infantil, primària i secundària obligatòria i que es trobin en una especial situació familiar amb necessitats socials i/o econòmiques.

El concepte de suport a l’escolaritat s’entén com llibres, material escolar, servei  de logopèdia i altres activitats incloses en el calendari pedagògic del centre on estigui matriculat l’alumne pel curs vinent.

Les activitats de Casal d’Estiu 2019, de quin ja s’ha obert el període d’inscripcions, s’estructuren en 5 setmanes, entre juny i juliol, en horari de 9 a 5 de la tarda. També s’inclou el servei de menjador en el mateix Casal.

El govern local ha destinat una partida pressupostària de 18.000€ per fer front a les despeses derivades d’aquests ajuts escolars pel curs 2019-2020 i del Casal d’Estiu 2019.   

Per sol·licitar aquests ajuts és necessari concertar cita prèvia amb els Serveis Socials locals o bé es poden fer arribar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), situada al mateix Ajuntament de Cànoves i Samalús, amb la documentació acreditativa corresponent. El termini de presentació de les sol·licituds d’Ajuts de Menjador es fixe entre el 15 de maig al 5 de juny, mentre que el termini de presentació de sol·licituds d’Ajuts Municipals de Suport a l’Escolaritat i Casal d’estiu municipals és fixa entre el 20 de maig al 5 de juny.

Darrera actualització: 07.05.2019 | 13:10