El primer Punt Lila de Cànoves i Samalús

Dimecres, 22 de maig de 2019 a les 12:07

En vista de la proximitat de la Festa Major de Cànoves, el govern local s’ha adherit al protocol del Baix Montseny contra les agressions sexistes per mantenir una Festa en pau.

La regidoria de Serveis Socials, a iniciativa de l’entitat local Camins per la Igualtat, presentava en Junta de Govern la proposta per a l’Adhesió al protocol del Baix Montseny d’actuació contra les agressions masclistes durant la Festa Major de Cànoves.

Amb l’adhesió en aquest protocol el govern local adopta el compromís de formar a membres de la Comissió de Festes i altres persones interessades, els quals lluiran un distintiu per ser reconeguts durant els dies de festa. També ubicarà el Punt Lila  en un lloc visible durant  les nits de Festa Major i farà una bona difusió de totes aqauestes actuacions. 

Els punts liles són oficines d’informació i acompanyament per a les possibles víctimes d’agressions sexistes i d’informació i assessorament. En els Punts Liles es tracten agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també agrupa al col·lectiu LGTBI. El punt té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els joves, i en els ambients més nocturns.  L’empresa que farà la gestió en el Punt Lila de Cànoves i que s’encarrega també de la formació és Cúrcuma.   

La Junta de Govern acordava per unanimitat l’adhesió al protocol i d’assumir el cost econòmic de 3.570 € derivat dels compromisos adoptats a proposit d‘aquest.

 

Darrera actualització: 22.05.2019 | 13:25