En marxa una nova edició del programa Connecta Jove Vor que ofereix formació, orientació i inserció laboral

Dimecres, 7 de febrer de 2024 a les 00:00

Aquest projecte comarcal permet a joves d’entre 16 i 29 anys formar-se i accedir a ofertes de treball de diferents sectors. Se’n podran beneficiar un màxim de 90 joves i el termini d’inscripció finalitza el 29 de febrer.

El Consell Comarcal participa en una nova edició del programa Connecta Jove VOR, un programa que lidera Pimec i que permetrà qualificar professionalment, orientar i ajudar a inserir laboralment un màxim de 90 joves del Vallès Oriental d’entre 16 i 29 anys.

Les persones participants rebran orientació sociolaboral individual i grupal: orientació laboral per competències, acompanyament i suport en el procés de recerca de feina; orientació i seguiment acadèmic. 

De març a juny rebran formació professionalitzadora subvencionada al 100% pel SOC en diversos itineraris formatius i es programaran visites a empreses, activitats socials per treballar cohesió de grup i l’arrelament al territori, i es faran accions de prospecció a empreses, per tal de copsar possibles necessitats de cobertura de llocs de treball en les especialitats i sectors relacionats amb la formació programada, oferint possibilitats d’inserció laboral a les persones joves participants. 

També es treballarà per incentivar el retorn al sistema educatiu reglat, en els casos que aquesta sigui l’opció d’itinerari triada i consensuada amb la persona participant.

El període d’inscripció acaba el 29 de febrer. El programa finalitza el 31 de desembre de 2024.

L’oferta formativa és la següent:
•    Transport sanitari 
•    Manteniment de bicicletes i de vehicles de mobilitat urbana 
•    Fred industrial 
•    Administració 
•    Manteniment industrial 
•    Instal·lacions fotovoltaiques 
Els requisits per participar-hi són:
•    Tenir entre 16 i 29 anys
•    Estar inscrits/es al SOC com a demandants d'ocupació no ocupat (DONO)
•    Residir al Vallès Oriental

El Consell Comarcal participa en aquest programa juntament amb Pimec, l’Ajuntament de Granollers, a través de Granollers Mercat, l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès i els centres de formació Fundació Eurecat, Isoveri Formació, APEC, Sis Prevenció i Ciclyng No Limit.

Connecta Jove Vor s’emmarca en la convocatòria de Projectes Singulars, promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Contacte

 

 

Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental

Darrera actualització: 01.02.2024 | 11:36