Enquesta sobre el projecte LIFE WAT'SAVEREUSE

Dilluns, 24 de de gener de 2022 a les 08:00

L’Ajuntament crida a la població a participar a l’enquesta sobre el projecte Life Wat’Savereuse (sobre estalvi i reutilització de l’aigua en el marc de l’economia circular).

WAT’SAVEREUSE és un projecte internacional i interregional finançat pel programa LIFE de la UE, liderat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM) el qual compta amb la participació de tres regions (Catalunya, Balears i Occitània) i nou entitats: Agència Catalana de l’Aigua, Eurecat, Clúster català de l’Aigua-CWP, ABAQUA, AETIB, CLIQIB, Aqua-Valley i AD’OCC.

Els objectius generals del projecte són comunicar i sensibilitzar sobre els avantatges d’iniciatives i legislacions transnacionals que promouen l’economia circular de l’aigua, en particular en el sector turístic, reduint el consum i recorrent a la reutilització de l’aigua tractada com a recurs alternatiu.

Es posa especial èmfasi en el sector turístic mediterrani. El projecte ajudarà a pal·liar el problema mediambiental identificat (escassetat d’aigua i sequera), en particular mitjançant campanyes de sensibilització dirigides a diversos grups objectiu: turistes, establiments turístics, municipis, organismes públics i autoritats locals.

El projecte WAT’SAVEREUSE pretén en particular:

• Reduir el consum d’aigua per part d’establiments turístics, activitats turístiques

• Fomentar la implementació de solucions d’estalvi d’aigua

• Promoure i sensibilitzar les parts interessades de la indústria turística per a la reutilització d’aigües tractades i millorar la percepció dels turistes sobre les aigües residuals tractades reutilitzades.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) necessita escoltar els municipis mitjançant aquesta enquesta a fi de poder enriquir aquest projecte amb les aportacions dels diferents sectors i agents implicats, i agraeix per endavant les aportacions i respostes de Cànoves i Samalús.

Aquesta enquesta té com a objectiu ajudar els socis del projecte WAT’SAVEREUSE a avaluar el coneixement, les pràctiques i la percepció de diferents objectius en termes de consum / estalvi / reutilització d’aigua. I és per això que l’ACA l’està fent arribar a tots els agents implicats en la gestió de l’aigua, tant a nivell d’administracions com operadors de la demanda, sector turístic així com també a les comunitats locals i altres entitats.

El temps estimat per completar l'enquesta és de 10 minuts: ENQUESTA

 

 

Darrera actualització: 19.01.2022 | 09:58