Estacionament de pagament per accedir al Parc Natural del Montseny des de Cànoves

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 10:45

Entra en funcionament una nova plataforma digital per adquirir els tiquets d'aparcament per accedir al Parc Natural del Montseny des de Cànoves, tot i que  també es manté el pagament pel mateix dia en el parquímetre.

Al poble de Cànoves hi ha dues zones destinades a l’aparcament de vehicles per poder accedir al Parc Natural del Montseny des d’aquest punt del Parc.  Això permet tenir regulat i controlat el seu accés i ara, a més, es podràn mantenir les instal·lacions i la zona preservada i conservada amb els ingressos que es generen.

Es tracta dels aparcaments de Can Domènech i el de Vallforners que han passat a ser definitivamentde pagament diari.  Actualment, el Govern local ha adquirit una plataforma via web per poder gestionar el pagament de l’aparcament de forma telemàtica. La franja horària de pagament és fixe de 08 a 20h tots els dies de la setmana.

Des d’aquesta plataforma es pot escollir el tipus de tarifa més adient a les necessitats de l’usuari i fer el pagament.  També es pot realitzar el pagament pel mateix dia en el parquímetre que queda ubicat en l’aparcament de Can Domènech.

Si el pagament es realitza mitjançant aquesta aplicació no és necessari deixar el comprovant visible com fins ara es feia.  Ara bé, si el pagament s’ha realitzat des del parquímetre, aleshores si que continua essent imprescindible la col·locació del comprovant dins del vehicle en un lloc visible.

Com ja s’ha avançat, ara també hi ha la opció d’adquirir abonaments mensuals o anuals per un preu mòdic.  Cal especificar que l’obtenció d’un d’aquests abonaments no implica la reserva de plaça. En cas que les places d’aparcament estiguin ocupades, queda l’alternativa d’utilitzar les altres zones del nucli del poble destinades a l’aparcament com són l’aparcament de l’entrada, on es troba la zona esportiva i també  una zona per estacionar autocaravanes o bé l’aparcament que queda sota la plaça de Sant Muç, tots dos gratuïts.

Recordar que des del nucli del poble hi ha l’inici del passeig fluvial que porta fins a l’embassament de Vallforners i des d’aquí accedir a d’altres paratges del Parc Natural del Montseny.

El Govern local, per deferència als veïns del municipi, ofereix la possibilitat d’aparcar gratuïtament en els aparcaments indicats.  Aquesta opció d'aparcament gratuït cal sol·licitar-la prèviament mitjançant una instància telemàtica o presentant aquesta al mateix registre d'entrada de l'OAC dins l'horari d'oficina habitual.  Amb la instància cal adjuntar la taxa de circulació del vehicle de l'any en curs.  Aquest permís de gratuïtat té una vigència d'un any, passat el qual cal renovar-lo.  En aquest cas, ja no es dona cap distintiu per col·locar dins el vehicle com fins ara s’havia de fer, ja que els vehicles empadronats al municipi que disposin d’aquesta gratuïtat ja queden registrats a la BBDD de la Guàrdia Municipal pel seu control.

Darrera actualització: 03.06.2021 | 10:44