Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà

Dimecres, 15 de març de 2023 a les 13:00

   Del 14 al 20 de març Bigues i Riells del Fai acull diverses activitats relacionades amb l’oli. 

La Fira de l’Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà torna a Bigues i Riells del Fai entre el 14 i el 20 de març, amb nombroses activitats organitzades pel Consell Comarcal i l'Ajuntament. 

El 18 de març, la plaça de Miquel Bosch, entre les 10 i les 14 h, serà l'escenari de la Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà, on es podrà gaudir de parades d’oli de la varietat vera i d’altres varietats, de pa artesà amb farines antigues, d'un show cooking, d'un tast d'olis, d'una exposició retrospectiva sobre la celebració de la fira de l’oli al municipi, de xerrades i de tallers. 

A més, coincidint amb la fira, es farà la presentació de l'Associació de Productors i Elaboradors d'Oli d'Oliva del Vallès, a les 10.30 h. Enguany, l'associació tindrà la seva pròpia parada i es presentarà com a plataforma per impulsar els productors i elaboradors d'oli de la varietat vera.

Enguany s’incorpora un nou al·licient a la fira: una exposició fotogràfica. Ofici, esforç i tradició. Una retrospectiva de la fira de l’oli i el mercat del pa artesà a Bigues i Riells del Fai, que es podrà visitar durant tot el dia a la plaça de Miquel Bosch i del 13 al 26 de març al Centre Cívic i Cultural El Rieral.

Show cooking, tast d’olis, scapebox i xerrades 
A banda de les parades, la fira es dinamitzarà amb tallers i xerrades. 
De 10.30 a 11.30 h:  show cooking a càrrec del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental
D’11.00 a 13.00: taller de pintar cares.
D'11.30 a 12.30 h: xerrada sobre l’elaboració de pa a càrrec de la productora Núria Morera. 
De 12.30 a 13.30 h: taller familiar de tast d’olis a càrrec de l’Associació de Productors i Elaboradors d'Oli d'Oliva del Vallès. 

Durant tot el dia es podrà participar en l’scapebox: un joc de l’oli per descobrir-ne les seves propietats a càrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.  

Divulgació, formació tècnica i jornada gastronòmica per a professionals  
Dimarts 14 de març, en el marc del cicle de xerrades locals Enraonem, es farà una ponència monogràfica sobre l’oli a Bigues i Riells del Fai, a les 20.00 hores, al Teatre Auditori Polivalent. 

Divendres 17 de març, a les 10.00 hores, al Teatre Auditori Polivalent, es farà la jornada tècnica fins a les 15.00 hores. Enguany, tractarà dels factors que afecten la collita i la qualitat, a càrrec d’Agustí Romero Aroca, investigador especialista en olivicultura, heliotècnia i fruits secs de l’IRTA Mas Bové i de Juan Francisco Hermoso León, especialista en olivicultura i tecnologia de molins. 

Dilluns 20 de març se celebrarà la jornada gastronòmica sobre l’oli d’oliva del Vallès, dirigida a professionals del sector, a les 19.00 hores, a l'Hotel Molí de la Torre. 

 

Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental
 

Darrera actualització: 15.03.2023 | 10:16

Enllaços