Fira Lliga’t a la terra i mercat del planter

Dimecres, 12 d'abril de 2023 a les 09:00

La fira Lliga’t a la terra i mercat del planter se celebrarà el 15 d’abril a Santa Eulàlia de Ronçana

Acollirà parades de productes de proximitat i el tradicional Mercat del planter. 

El proper dissabte 15 d’abril se celebra 13a edició de la Fira Lliga’t a la terra i el Mercat del planter a Santa Eulàlia de Ronçana, al Centre Cívic La Fàbrica, organitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

La fira es podrà visitar al llarg de tot el dia, de 9 a 19 h, i comptarà amb parades de productes de proximitat amb gran diversitat de productes com melmelades, embotits, formatges, llegums, fruits secs, cervesa artesanal, conserves o pa, entre d’altres. També hi haurà diversos tallers i el tradicional mercat de planter, on es podran comprar diferents varietats de tomàquet i recollir la comanda que s'ha fet en línia. De 9 a 14 h es podran adquirir varietats antigues de tomàquet, horta, plantes aromàtiques i medicinals, i arbustos.

A les 10.30 i a les 11.30 h es podrà fer una visita a l'Hort de l'Espelt al Molí d'en Vendrell i a les 11 i a les 12 h hi haurà dues activitats a l'exterior de La Fàbrica. La primera, un taller d'aprofitament d'hortalisses i fruits, a càrrec de Pep Salsetes, cuiner i membre de Llavors Orientals. La segona, una xerrada per conèixer el sòl com a clau de l'èxit de l'hort, a càrrec de Jordi Puig, doctor en Ciències Ambientals i membre de Llavors Orientals.

Enguany es recupera el dinar popular elaborat pel Restaurant Can Candelich amb un menú consistent en amanida de l’hort i fideuà de peix o verdures de temporada i all i oli, i iogurt de La Cleda amb mel i nous. Els tiquets, a un preu de 10 euros, es podran adquirir a la mateixa fira.

Com a novetat, hi haurà un maridatge de cerveses i formatges a càrrec de ComicBeer. Serà a les 13 h i es podran comprar els tiquets el mateix dia a la parada d'informació de la fira.

La tarda serà per a les famílies. A les 16.30 h s'iniciarà un taller familiar a càrrec d'una entitat de Santa Eulàlia i a les 17.30 h hi haurà un berenar per als infants. En acabat, a les 18 h, la sala gran de La Fàbrica acollirà l'espectacle infantil "Bon profit!", a càrrec de la Cia. Tanaka. L'entrada per als majors de 3 anys tindrà un preu de 2,5 euros.

Tothom que vingui a la fira podrà obtenir un pòster (tamany foli o quartilla) de les varietats locals de tomàquets del Vallès i de les llegums del Vallès.

A la fira hi col·laboren Diputació de Barcelona, Llavors Orientals, Xarxa de Productes de la Terra, Turisme Vallès i El Molí d'en Vendrell.

 

Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental
 

Darrera actualització: 11.04.2023 | 13:39