Jornada per compartir els projectes coeduca’t i emocions 

Dilluns, 8 d'abril de 2024 a les 00:00

Un espai per compartir amb la ciutadania els projectes Coeduca’t i  Emocions.  Dos projectes que s’han desenvolupat a Cànoves i Samalús. 

El proper dijous 18 d’abril a la tarda tindrà lloc al local social de l’ajuntament una jornada oberta a la ciutadania per presentar dos projectes que han tingut lloc a Cànoves i Samalús al llarg d’aquests darrers 4 anys: El projecte Coeduca’t i el projecte Emocions.  

D’una banda, el projecte Coeduca’t té com a objectiu essencial avançar vers un model de sistema educatiu inclusiu. Vol incorporar la igualtat de gènere i la coeducació, per tal de contribuir a la millora de la societat, on no hi tingui cabuda la discriminació per raó de gènere i que, a més, doni eines per desenvolupar unes relacions afectives i sexuals respectuoses.  D’aquesta manera es pretén poder prevenir la violència masclista. Aquesta projecte es va implementar l’any 2021 i avui en dia encara és vigent. 

De  l’altra, el projecte Emocions treballa l’educació emocional.  Fomenta l’adquisició de les eines necessàries perquè una mateixa persona sigui capaç de reconèixer les seves pròpies emocions i les dels altres, així com saber-les expressar, utilitzar i controlar de manera positiva.  D’aquesta manera, es poden adquirir unes actituds personals adequades, que ajuden a mantenir unes bones relacions amb un mateix, amb els altres i també per viure en societat.  Aquest projecte es va implementar l’any 2020 i avui en dia encara es realitzen activitats. 

Tots dos projectes han tingut un cost de 22.350 euros que majoritàriament han sigut subvencionats per la Diputació de Barcelona.  L’Ajuntament ha aportat prop de 4.000 euros. 

Ambdós projectes s’adrecen a tota la població de Cànoves i Samalús. Hi ha hagut activitats adreçades a l’alumnat de l’escola l’Estelada, al professorat (tant pel què fa el personal docent de l‘escola com el de l’escola bressol la Petita Estelada), al monitoratge del menjador de l’escola i al monitoratge de les activitats extraescolars, així com també s’han adreçat a les famílies al jovent i a les persones adultes en general. 

Aquesta jornada comptarà amb la representació consistorial de Judit Grau, regidora d'Ensenyament, qui anirà acompanyada de la tècnica de Joventut, Gema López, i de l’escolar representada pel director de l'escola L'Estelada Jesús Quintana, qui vindrà acompanyat de la seva  Cap d'Estudis, Carme Membrive i també es comptarà amb la presència de Núria Ruíz, directora de l'escola La Petita Estelada. L’objectiu és donar a conèixer tot el treball que s’ha fet fins ara, tot el què s’està fent, així com presentar les noves actuacions que es faran properament. 

Si es vol créixer com a persones, com a poble i com a societat, la implicació de totes les parts sobre l’educació és imprescindible. Des de l’Organització es fa una crida perquè tothom participi en aquesta jornada per reflexionar junts sobre el què s’està fent i què més es pot fer.    
 

Darrera actualització: 08.04.2024 | 08:43