JOVES ARTISTES, un projecte prometedor

Dijous, 17 de juny de 2021 a les 09:30

Fomenta la participació activa dels joves artistes locals, els dona visibilitat i els motiva per seguir treballant i produint el seu art.

Joves Artistes és un nou projecte impulsat des del Servei de Joventut de Cànoves i Samalús i que forma part del Pla Local de Joventut.  Joves Artistes  vol donar visibilitat als artistes joves del municipi  i motivar-los, encara que sigui de forma indirecta,  a autoimplicar-los en accions de recerca, a continuar treballant per la seva formació i producció, així com difondre el seu art.  Amb aquesta iniciativa posa també en valor una activitat artística professional en detriment a la infravaloralització que massa sovint se li dona actualment. 

Des del Servei de Joventut es pretén organitzar dues o tres edicions a l’any per fomentar la participació activa dels joves en llurs processos artístics que els convidi a desenvolupar actituds i punts de vista crítics per seguir formant el seu propi talent.

A propòsit de la celebració de Sant Muç a Cànoves el passat 2, 3 i 4 de juny, enguany s’ha organitzat la primera edició de Joves Artistes on dos joves artistes del municipi, la Marina Sánchez Correas (@moixonada) i el Xavi Escrivà Serra (@xes.design) hi van participar.  La Marina és il·lustradora i dibuixant i el Xavi és dissenyador gràfic.  Precisament, la portada del programa d’actes de la celebració de Sant Muç ha estat produïda per aquest dos joves artistes.  Mentre la Marina feia la il·lustració, en Xavi s’encarregava de la tipografia i maquetació.

Un del actes de Sant Muç va donar lloc a la presentació d’aquests dos joves davant una cinquantena de persones.  D’aquesta manera, s’inaugurava l’exposició de treballs artístics juvenils que es podia visitar durant els tres dies que durava la celebració per, posteriorment, traslladar-la al local social de Cànoves  fins el 22 de juny.

Paral·lelament a aquesta exposició, també es presentaven els punts de llibre que il·lustraven els relats guanyadors del primer concurs de microrelats de Sant Jordi que, recordem, els guanyadors van ser la Neus Colombo de Sande, en la categoria + de 30 anys i en Jordi Llopis López, en categoria 12-16 anys.  Les il·lustracions van anar a càrrec de la Marina Sánchez Correas (@moixonada) i la Sara Reitg Julià (@sara.art.reitg) respectivament.

Joves Artistes, com ja s’ha esmentat,  és una iniciativa del Servei de Joventut que es desenvolupa de manera integrada amb tots els seus altres projectes i serveis, quina tècnica de joventut de referència és la Gema López. 

Darrera actualització: 17.06.2021 | 09:04