La fibra òptica ja és una realitat a Cànoves i Samalús

Dimarts, 19 de novembre de 2019 a les 12:45

La xarxa de fibra òptica se segueix estenent per la comarca del Vallès Oriental i ja arriba a tot el nostre municipi.

Mitjançant acord, el Govern de la Generalitat  i la Diputació de Barcelona són els responsables de portar a terme aquesta actuació per connectar 55 municipis de la demarcació de Barcelona.  La previsió d’aquest any és connectar 15 municipis més de la comarca.

Han calgut 15 quilòmetres de fibra només amb el tram que enllaça Cardedeu amb el nostre muncipi i el de La Garriga, pel seu pas per la carretera BP-5107 i la BV5108, i ha suposat una inversió de  147.923 euros.  

L’objectiu del desplegament de fibra òptica per tot el territori català i que el govern de la Generalitat espera tenir enllestit abans de l’any 2023, és el desenvolupament laboral i social, a més que evita el despoblament arreu de Catalunya.

Per aquest motiu, la cooperació entre administracions s’ha estès a la totalitat del territori de Catalunya, amb quina neix el compromís de la Generalitat i les quatre diputacions de Catalunya per arribar a tot el territori.

Actualment, al  Vallès Oriental s’executen els projectes d’extensió que permetran disposar aquest mateix any de 90 quilòmetres de nova xarxa a d’altres municipis com ara Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Fogars de Montclús, Les Franqueses del Vallès, La Llagosta, Martorelles, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès.

El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea dins el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

La Generalitat va iniciar l’any 2010 el projecte d’extensió d’una xarxa de fibra òptica pròpia per arribar amb connexions de banda ampla a tots els municipis de Catalunya. Aquesta xarxa es posa a disposició dels operadors de telecomunicacions per tal que ofereixin serveis finalistes de fibra òptica als usuaris particulars, les empreses, els comerços o els negocis de restauració i turisme.

Darrera actualització: 19.11.2019 | 12:33