La videovigilància ja ha entrat en funcionament

Dimarts, 30 de gener de 2018 a les 07:05

Una altra de les principals millores que l’Equip de Govern ja ha implementat de cara a la seguretat i modernització del municipi és el sistema de càmeres de seguretat per controlar l’accés de vehicles a les àrees urbanes.

Aquest és un sistema sol·licitat per la ciutadania en una de les assemblees de participació ciutadana l’any 2015.  Arran d’un increment de furts i robaments a les cases particulars entre l’any 2014 i 2015, la ciutadania reclamava més seguretat a l’Equip de Govern i la proposta de la videovigilància és la que es va consensuar millor.

De moment s’han instal·lat 2 càmeres de captura de matrícules que es troben repartides en 2 punts de control estratègics.  Un sistema de càmeres es troba instal·lat a la carretera BV-5108 a l’alçada de la rotonda d’accés a Ca l’Esmandia i un altre es troba ubicat a la carretera BP-5107 just a l’entrada de Cànoves Residencial. 

Segons el resultat que s’obtingui d’aquest tipus de vigilància, l’Equip de Govern contemplarà la possibilitat d’instal·lar més càmeres en d’altres punts com, per exemple, a l’entrada del Mirador del Montseny pel seu accés des de la carretera BP-5107.

Amb aquest petit circuit de càmeres s’ha constituït doncs una xarxa de vigilància i captura de matrícules, la posada en funcionament de la qual depèn de l’equipament del sistema de control ubicada a la seu del departament de la guàrdia municipal. El material enregistrat podrà ser visualitzat, gravat i gestionat per aquest sistema de control.

Amb aquest sistema de vigilància es podrà disposar de dades dels accessos dels vehicles per tenir informació referent a l’entrada o sortida de vehicles que no siguin veïns de la zona.  Aquestes càmeres enregistraran de forma permanent i permetran el visionament des de les dependències de la guàrdia municipal.

En paraules de l’alcalde Josep Cuch, aquestes càmeres no deixen de ser una eina més pels guàrdies municipals i també pels Mossos d’Esquadra, amb qui mantenen una gestió coordinada, amb què  podran detectar a l’instant un vehicle sospitós gràcies a què les dades de la matrícula d’aquest hauran estat introduïdes al sistema, perquè s’activi una alarma quan les càmeres la detectin. L’alcalde remarca que aquest és un sistema de vigilància que dona molta i millor seguretat als veïns del municipi.

Darrera actualització: 26.01.2018 | 13:43