L’Ajuntament adquireix un sonòmetre per a la guàrdia municipal

Divendres, 29 de novembre de 2019 a les 14:06

El municipi disposa actualment d’un Mapa de capacitat acústica del municipi aprovat enguany en Junta de Govern.

D’acord amb la Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica,  el govern local ha aprovat enguany un mapa de capacitat acústica amb els nivells dels emissors acústics obtinguts a través del Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

El govern local entén que aquest és un document molt útil que ha de servir d’instrument per a la gestió ambiental del soroll, sobretot tenint en compte la situació privilegiada de què gaudeix Cànoves i Samalús dins el Parc Natural del Montseny.

En la mateixa línia d’actuació, el govern local ha completat el projecte mitjançant l’adquisició d’un aparell homologat per mesurar el nivell de decibels ambientals, ja que fins ara, els Serveis municipals no en disposaven de cap.  D’aquesta manera, l’ajuntament ha invertit 2.451,46 euros en la compra d’un sonòmetre que proposava en oferta l’empresa Cesva Instruments, SLU. 

En breu, es té previst que aquesta empresa enviï als seus tècnics per instruir als agents municipals sobre el funcionament d’aquest aparell i aprofitaran per calibrar-lo per al seu correcte funcionament.

L’alcalde, Josep Cuch, es mostra novament satisfet per haver assolit un altre dels objectius que es tenia previst per, en aquest cas, seguir defensant i respectant l’entorn del municipi  i el descans, el benestar en definitiva, de la seva ciutadania. 

Darrera actualització: 29.11.2019 | 14:24