L’Ajuntament incorpora una parella d’agents cívics pel bon conviure al municipi

Dimarts, 21 de gener de 2020 a les 08:08

Dues agents cívics han començat aquest gener a passejar per tot el municipi per ajudar a mantenir el bon civisme al nostre municipi.

Les dues noies treballaran de dilluns a divendres pel matí durant 3 mesos a través del  Pla d'ocupació que gestiona el Consell Comarcal del Vallès Oriental. 

Ara Cànoves i Samalús disposa provisionalment d'un equip de 2 persones que cobreix tot el municipi amb cotxe.  Aquestes dues persones, fan tasques d'informació, sensibilització i promoció d'actituds cíviques amb l'objecte de millorar la bona convivència i el respecte entre la ciutadania, així com el bon ús dels espais compartits de la ciutat. Són l'altaveu de l'Administració, i difonen i recorden als veïns del municipi els seus drets i deures com a ciutadans.

Les seves funcions informatives cobreixen aspectes tan diversos com la neteja viària i la gestió de residus, la mobilitat de vehicles i la tinença de gossos. Però també reben consultes, queixes i suggeriments dels ciutadans de manera habitual i participen en les campanyes de civisme que el consistori posa en marxa. Tot i no tenir una capacitat sancionadora, traslladen a l'Administració tot allò que consideren que ha de conèixer.

Normalment, la figura de l’agent cívic gaudeix d'una gran acceptació per part del ciutadà en els municipis on s’ha establert, ja que és la figura de l'Administració més propera als veïns: Hi tenen fàcil accés i els ofereix suport.  Esperem que aquestes agents cíviques tinguin també aquesta bona acollida per part de la ciutadania de Cànoves i Samalús.

Darrera actualització: 17.01.2020 | 10:12