L’Ajuntament més a prop amb un nou canal de comunicació

Divendres, 15 de gener de 2021 a les 11:00

Aquest dimecres passat la regidora de Noves Tecnologies, Carme Barrio, donava obertura a un nou canal oficial d’informació de l’Ajuntament mitjançant la plataforma de Telegram, per apropar-se més a la ciutadania.

El Telegram és un servei de missatgeria instantani que s'utilitza, fonamentalment, per mantenir converses de persona a persona o en grup.  Amb aquests sistema es poden enviar missatges per text, àudio i fins i tot realitzar trucades de vídeo, com fins ara es podia fer amb el canal oficial de l’ajuntament de WhatsApp.

Amb Telegram també es poden compartir fotos i vídeos, així com altres elements menys convencionals com cançons, arxius de qualsevol tipus o la ubicació de la persona usuària, que pot actualitzar-se en temps real.

Entre nombroses diferències rellevants amb el WhattsApp, s’hi troben els xats secrets, on els missatges s'autodestrueixen en un temps determinat per protegir la privacitat de qui l'utilitza.  A més, només l’Administrador d’un canal determinat és qui pot tenir accés a les dades dels usuaris que en formen part de la seva llista de contactes, la resta queda de forma anònima.

Aquesta eina també permet accedir a grups de fins a 5.000 persones enfront dels 256 que, com a màxim, permet WhatsApp.  Enviar arxius de fins a 1,5 gigues de capacitat, suficient per enviar fins i tot una pel·lícula en alta definició, també és possible.  Un altre avantatge és que els nous usuaris entrants poden visualitzar les publicacions d’interès que prèviament hagi pogut penjar l’Ajuntament.

Per unir-se a aquest canal cal utilitzar l’enllaç t.me/AjCiS.  També es pot realitzar la unió amb el nom del canal que és Ajuntament de Cànoves i Samalús.  

El Govern local espera que aquesta nova eina sigui un canal més de comunicació per poder arribar a més vilatans del municipi.

Darrera actualització: 15.01.2021 | 11:02