L'Alcalde parla novament a tota la ciutadania

Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 14:45

Josep Cuch renova el compromís de posar en valor la tasca de l’equip de govern i d'informar dels principals avenços de la gestió municipal i presenta els Pressupostos Participatius 2019.

Cànoves i Samalús va celebrar el passat divendres una Assemblea Ciutadana de caràcter ordinari convocada per l’alcaldia del municipi. L’acte va tenir lloc a les 8 del vespre al local social de l’ajuntament i l’objectiu d’aquesta assemblea era posar en valor la tasca de govern de l’equip municipal, així com un desglossament de les diferents tasques i iniciatives endegades.

En els darrers anys, el Consistori porta més d’un any afrontant una situació delicada des del punt de vista de les seves finances, no per la insuficiència dels recursos ordinaris que es reben sinó per l’herència rebuda, on el passiu és significatiu. Aquest escenari ha obligat a l’equip de govern a dissenyar i materialitzar un pla de sanejament basat en el pacte, el diàleg i la negociació amb els principals creditors del Consistori, un treball que ja ha donat els primers fruits, gràcies a la contenció i en la gestió responsable de les finances municipals.

L’alcalde del municipi, Josep Cuch, ha expressat que el tarannà del nou equip de govern es basa en el contacte directe amb la ciutadania i amb l’objectiu de reprendre la gestió ordinària municipal amb una actuació basada en la responsabilitat, el rigor i el diàleg amb tothom.

L’Assemblea ha estat, novament, un espai de fiscalització i transparència on, tots els veïns i veïnes, han tingut l’oportunitat de conèixer la situació del municipi, han pogut conèixer la configuració del nou procés de pressupostos participatius per l’any 2019, així com els nous horitzons de futur que proposa el nou equip de govern liderat per Josep Cuch.

Entre altres qüestions s’ha plantejat la necessitat i la determinació d’esclarir les responsabilitats que s’escaiguin respecte les deficiències que s’han apreciat a la infraestructura de l’Escola Bressol. Després de deu anys de la seva construcció l’equipament presenta uns defectes de caire estructural que han comportat l’aparició de degoters i altres deficiències. Per això, s’ha impulsat un expedient administratiu a efectes de determinar i derivar les responsabilitats que pertoquin, a banda d’altres expedients amb la finalitat que la responsabilitat recaigui sobre qui pertoqui i no sobre les arques municipals.

Segons Cuch: “Cànoves i Samalús ha fet un tomb importantíssim en tots els sentits. Han sigut molts els esforços que ha fet i fa actualment la ciutadania a través de la imposició fiscal, però ja n’hi ha prou. Ens correspon mirar al futur, executar els projectes que hem hagut de guardar al calaix i aconseguir, de manera definitiva, que Cànoves i Samalús disposi dels serveis, infraestructures i equipaments que necessita i que no podem posposar més. Malgrat això, baixarem l’IBI a partir de l’exercici 2019.”

Darrera actualització: 20.12.2018 | 13:54