Les alcaldies de la comarca tracten amb el conseller d’Interior sobre temes de seguretat als municipis

Divendres, 4 de de març de 2022 a les 14:00

S’ha celebrat a Parets del Vallès la primera de les reunions entre alcaldies i conselleria, que es faran de forma periòdica al Vallès Oriental.

Ahir matí, la Sala Basart de Parets del Vallès acollia una reunió entre les alcaldies de la comarca, entre elles la de Cànoves i Samalús,  i representants de seguretat amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i representants del cos de Mossos d’Esquadra, per tractar diferents assumptes relacionats amb la seguretat als municipis.

En total van assistir més d’una cinquantena de representants municipals, entre alcaldes i alcaldesses i representants de seguretat dels municipis.

Els representants municipals traslladaven al conseller diferents temes que preocupen en l’àmbit de la seguretat, com la celebració de botellots als polígons. “Hem demanat més reforç de mossos i més coordinació amb policia local per evitar que es produeixin o buscar una alternativa per no tenir problemes de ciutadania”, comentava al president del Consell Comarcal, Emilio Cordero.

També es traslladava la preocupació davant les ocupacions delinqüencials –que es diferencien de les de caire social- i també per l’increment dels ciberatacs. “Les policies locals s’han d’especialitzar i existeix una mancança de recursos suficients a les policies locals per abordar aquests problemes”, afegia Cordero.

En el transcurs de la reunió també es posava sobre la taula la unificació de sous de les policies locals, per evitar les fugues de policies d’uns pobles a altres.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, qualificava el Vallès Oriental com “una comarca segura en termes generals amb unes dades delictives molt per sota de la mitjana nacional i de la mitjana de la regió metropolitana nord, amb una davallada del 5’7% dels delictes respecte a l'any 2019”.

Elena assegurava que a la comarca s’han incorporat 35 agents de Mossos en els darrers dos anys: “Al Vallès Oriental hi ha més mossos que mai des que s’ha produït el desplegament del cos i hem d’anar en aquesta direcció”, deia.

Els alcaldes i alcaldesses posaven en valor la coordinació entre Mossos d’Esquadra i policies locals i també el conseller, que es comprometia a celebrar entre dos i tres reunions anuals, tal com li van demanar. “Celebrem haver aconseguit aquest compromís, perquè la millor manera de treballar és que el conseller conegui directament dels municipis els problemes i les preocupacions que tenim”,  valorava el president Emilio Cordero.

 

Font: 
Consell Comarcal del Vallès Oriental

Darrera actualització: 03.03.2022 | 16:47