L’esperat rocòdrom en marxa

Divendres, 17 de març de 2023 a les 09:00

La proposta guanyadora anunciada en l’Assemblea Ciutadana de la passada edició 2022 dels pressupostos participatius va ser la de construir un rocòdrom.

L'Ajuntament de Cànoves i Samalús ja instal·la el rocòdrom, una instal·lació esportiva que permet practicar l'escalada de roques, en un espai que queda just al costat de les instal·lacions de cal·listènia.

El rocòdrom, d'uns 3 metres d'alçada, una base de 2,5 x 2,7 metres i realitzat amb fibra de vidre, simula artificialment un enorme bloc de roca.  Aquest disposarà de preses de diferents colors que marquen el nivell de dificultat per escalar les parets artificials especialment preparades, que abasten 40m2.  D’aquesta manera, les persones que els atrau l'escalada podran iniciar-se en aquest esport. El bouldering o escalada en bloc és una forma d'escalada que es practica sense cordes ni aparells d'escalada. 

Amb tot, el Govern local dona pas a l’execució de la opció guanyadora dels Pressupostos Participatius 2022, mentre que ja està treballant en el projecte guanyador de l’edició d’enguany consistent en un “habitat juvenil”, és a dir, construir o habilitar un local on els joves puguin socialitzar-se.

Els Pressupostos Participatius són una eina, per què la ciutadania pugui debatre i decidir anualment el destí de quinze mil euros de la partida d’inversions del pressupost municipal.

Recordem que les propostes que es presenten han de complir un seguit de condicions, entre les quals destaquen que han d’ajustar-se al pressupost indicat, ser un projecte de poble i que sigui de competència municipal, no poden contradir plans urbanístics i d’ordenament aprovats i han de ser realitzables tècnicament.

Amb aquesta instal·lació s’amplia el ventall de modalitats esportives d’aquesta zona esportiva municipal que ja en forma part una pista poliesportiva, una pista d'Skate i un parc de cal·listènia.

Els pressupostos participatius són un pas endavant en la tasca del Govern local dins la línia de crear un govern obert, transparent i participatiu.

 

 

Darrera actualització: 14.03.2023 | 13:43